Har du nylig fått valp og lurer på hvordan du kan gi den en best mulig start på livet? Da er dette kurset for deg! Kurset legger hovedvekten på miljøtrening og sosialisering, og passer best for valper i alderen 2-4 måneder.

På valp-intro kurset legger vi mest vekt på miljøtrening og sosialisering fremfor innlæring av ferdigheter. Med fokus på disse tingene i tidlig alder legges det et godt grunnlag for å få en trygg og harmonisk hund.

Visste du at valper har en kritisk sosialiseringsperiode, og at valpens opplevelser og erfaringer i denne perioden kan påvirke valpen resten av livet? 

De fleste valpeeiere vet godt at valpen bør sosialiseres, men hva er egentlig god og riktig sosialisering? Hva bør valpen oppleve og hva skal prioriteres? Dette kurset fokuserer på strukturert sosialisering og miljøtrening, slik at problemer forebygges og valpen din får best mulig start. 

 Selve sosialiseringsperioden er fra ca. 3 til 12-16 uker (det varierer litt). Valpens erfaringer i denne kritiske perioden vil påvirke hundens temperament og atferd som voksen. Derfor bør nye hundeeiere utnytte tida fra valpen er 8 til 12-16 uker på best mulig måte for å skape trygghet, mestring og gode opplevelser.

Temaer som vil bli tatt opp er:

  • Sosialisering - hva er egentlig god sosialisering?
  • Miljøtrening - hva bør valpen oppleve? Hva er god miljøtrening?
  • Belønningsutvikling - lær hvordan du gjennom lek kan skape et godt samarbeid med hunden din!
  • Roligtrening - hvor er "av-knappen"? Vi tar for oss hvordan du kan få hunden til å slappe av i nærheten av andre hunder, når dere er på besøk/har besøk, i møtesituasjoner på tur etc.
  • Håndtering - kloklipp og pelsstell kan fort bli en utfordring. Vi lærer deg hvordan vi med enkle triks kan gjøre håndteringstrening om til en morsom lek!

Det er små grupper på kurset slik vi har god tid til å snakke og ta opp ulike problemstillinger i løpet av kvelden. Her vil du også knytte nyttig kontakt med andre hundeeiere.

Kurset passer best for valper i alderen 8-16 uker. Kurset kan også tas i kombinasjon med Valpekurs del 1.

Tilleggsinformasjon

Kurset går over 3 søndager kl. 17.00 - 18.00. 

  • Søndag 26. mai
  • Søndag 2. juni
  • Søndag 9. juni

Vi trener utendørs i Hernes, ca. 10 km fra Elverum sentrum. Nærmere info om adresse vil bli gitt ved påmelding. 

 

Registreringsskjema

Velg ønsket påmelding *
Fornavn *
Etternavn *
Adresse *
Postnr *
Poststed *
Telefon *
E-postadresse *
Gjenta e-post *
Hundens navn *
Rase *
Født   *
Kjønn *
Hva ønsker du å lære på kurset?
 *
(gjelder nyhetsbrev, hjemmelekser, informasjon om kurs og aktiviteter i avdelingen).
 *
Jeg har lest og aksepterert Catch hundetrenings personvernerklæring.
 *
Påmelding er økonomisk bindende og eventuell avmelding må skje skriftlig. Ved avmelding belastes 50% av kursavgiften. Ved avmelding senere enn 30 dager før første kursdag, belastes full deltakeravgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre. Ved avlysning eller utsettelse av kurs blir deltakeren automatisk påmeldt et erstatningskurs med tilsvarende innhold som opprinnelig kurs. Dersom det ikke settes opp erstatningskurs innen 6 måneder fra opprinnelig kursdato refunderes deltakeravgiften.
 *
Jeg bekrefter at jeg deltar på kurset på eget ansvar, og at jeg selv er ansvarlig for skader jeg eller min hund måtte forårsake. Jeg vil ikke rette erstatningssøksmål mot instruktøren eller Catch Hundetrening AS om jeg eller min hund skulle bli skadet i forbindelse med kurset. Jeg er selv ansvarlig for at jeg og min hund er tilstrekkelig forsikret. (Vi anbefaler å ha en hundeforsikring som dekker evt. veterinærutgifter).

Priser

Tidspunkt

Antall ledige plasser

5

Sted

Kontaktinformasjon