Vandring i Amalfi Oktober 2018

Oktober 2019

Himmel, hav, skrenter, sitroner, fjell, dype skoger og fossefall.

Reisens varighet
1.-8. oktober 2019  (7 netter)Himmel, hav, skrenter, sitroner, fjell, dype skoger og fossefall. En vandring i dufter, synsinntrykk, nydelige smaker, vakre landsbyer, smilende og inkluderende mennesker på Amalfikysten.

Velkommen til en sanseopplevelse - en vandring på Amalfikysten.

I syv dager skal vi bevege oss på urgamle stier og kjerreveier fra Minori til Sorrento og få noen utrolige inntrykk og vakker utsikt over kystlinjen fra Salerno til Positano og det frodige landskapet med høye fjell i bakgrunnen. Landskapet som fra romertiden på latin kalles Campania Felix. Dette er befolkningen spesielt stolte av.

Vi går forbi små gårder som klynger seg fast til fjellet og hvor eselet er eneste transportmiddel for å bringe ned til landsbyene verdens flotteste sitroner, oliven, druer, og andre frukter, bær, grønnsaker, urter og blomster som blir dyrket på de oppbygde terrassene. Vi ser ruiner av kirker på fjelltopper og klostre langt inne på fjellet.
Gjennom pinjeskog, urskog, fjellpass og «regnskog» vandrer vi på gamle, velbrukte og velholdte stier og trapper før vi kommer til neste by. Her skal vi nyte kortreist mat og drikke.

Prøvesmaking av ost, limoncello, olivenolje og vin, deilige måltider venter på oss.

Den siste dagen før hjemreise er det lagt opp en mulighet for å besøke Pompeii, byen som ble begravet av lava fra Vesuvio for over 2.000 år siden. En opplevelse verdt å få med seg.

Byene vi bor i underveis er:
Minori
San Lazzar
Positano
Sant'Agata sui Due Golfi

På vandringene opplever vi i tillegg følgende byer:
Maiori
Atrani
Amalfi
Ravello
Scala
Minuta
Bomerano
Conca dei Marini
Colli di Fontanelle
Sorrento

Dagsprogrammet ser slik ut:
Dag 1 Minori :
Vandring: Sentiero dei Limone  - Sitronstien.

Vi ankommer Napolis internasjonale flyplass og etter en liten time oppover fjellveier som ville gjort Trollstigen misunnelig. Over toppen og på vei nedover til sjøen åpenbarte det seg to små byer, klemt inne mellom ville åskanter og fjell, Maiori og Minori. Eller Rheginna Maior og Rheginna Minor, trolig etablert av etruskerne før romerne overtok herredømmet ca 2-300 år før Kristus. Byene ble benyttet av rike romere som rekreasjonssted. I Minori er det gravd ut deler av en gammel bosetning, Villa Romana, som er vel verdt et besøk.

Her skal vi bo på et koselig familiedrevet hotell.
Området rundt er preget av bratte skrenter, fjellsider og skråninger, hvor det dyrkes sitroner, vindruer, tomater, auberginer og masse annet i kjøkkenhager anlagt i terrasser oppover. Det finnes knapt en kvadratmeter som det ikke dyrkes noe på. Det må i så fall være stein eller fjell.

Vi tar en velkomstvandring fra Minori til Maiori på Sentiero dei Limone, sitronstien, ca 1,5km. Et område bestående bare av sitrondyrking og produksjon av Limoncello i de steile skråningene ned mot kyststripen. Her er sitronene store, noen så store som honningmeloner og fruktkjøttet smaker så enormt godt.

Veien «hjem» til Minori vil bli med båt, buss eller til fots og middagen venter i Minori.

Dag 2 Minori
Vandring: Minori – Ravello -Atrani -Amalfi -Minori

Ravello. En liten landsby høyt oppe i fjellsiden, med mange produsenter av keramikk og med historisk sus. Her hentet Wagner inspirasjon og Greta Garbo, den svenske filmskuespillerinnen som gjorde suksess i Hollywood og ble verdenskjent, «gjemte» seg ofte bort i Ravello.
Et sted som tar pusten fra deg. Vi kommer inn på Piazza Duomo. Rent, pent og en stille atmosfære uten biler, med små kafeer, restauranter, keramikk produsenter og butikker.

Vi besøker Villa Cimbrone, en villa med stor park beliggende på et fjell som kroner høyt over Atrani og Amalfi, bare 300 m fra Ravello sentrum. Det er mulig å besøke Villa Rufolo, en nydelig park med en stor scene for stort sett klassisk musikk fremførelse. Å se statuer som er over 2000 år gamle, en park som ivaretas på beste måte og en utsiktsterrasse, som ja, nettopp tar puuuuusten fra deg er fantastisk. Terrassen har vid utsikt fra Salerno og mot Amalfi og videre langs kystlinjen mot Praiano og Positano.

Vi tar en «vandringspause» i Ravello, slik at alle skal få oppleve dette stedet på sin måte.

Lunsjen blir enten i Ravello eller i Atrani. Fra Villa Cimbrone går vi stien og trapper nedover, nedover, nedover og nedover til Atrani og Amalfi.
Fra Amalfi tar vi båt eller buss «hjem» til Minori hvor vi skal spise middag.

Dag 3 San Lazzaro i Agerola
Vandring: Minuta-Valle delle Ferriere-San Lazzaro Agerola.

Denne dagen garanteres å bli vill og vakker. Med heftige fjell, raviner, fossefall, «regnskog» og utrolig utsikt over kysten. En dag hvor vi kan være heldig å se ørn, oter og orkideer.  Det meste av dagen vandrer vi i nasjonalparken Valle delle Ferriere og avslutter med Caprese (tomater og buffalo mozzarella med basilikum) og stenovn stekt Pizza til lunsj.
Middagen nyter vi også i San Lazzaro i Agerola, mens vi roer oss ned med en unik sjøutsikt. San Lazzaro er en liten landsby rett over Conca dei Marini, et nydelig stykke av Amalfikysten med bademuligheter og historiske preg.

Dag 4 San Lazzaro i Agerola
Vandring: Hviledag med smaksoppleveles og småvandringer

Dag 5 Positano
Vandring: Bomerano i Agerola - Sentiero degli Dei - Nocelle – Montepetruso - Positano

I dag skal vi være guder og gudinner på gudenes sti, Sentiero degli Dei, og vi skal oppleve en storslått utsikt over Positano før vi går ned og spiser lunsj.

I gamle dager var menneskene som bodde oppe i fjellene avhengig av å bytte varer og tjenester med menneskene ved kysten. Fjellfolket hadde kuer og geiter og byttet melk, smør og ost med sjøfolket som bød på fisk, sitroner og papir. Da var eselet eneste fremkomstmiddel og de etablerte stier langs og nedover fjellsidene.

Stien som går fra Bomerano er bred og fin, stedvis steinete og støvete, men det er meget fint å gå her. Selv om enkelte steder byr på spektakulær utsikt og knauser med fritt fall på 3-400 meter, er det helt ufarlig så lenge du holder deg på merket sti. Å stå ved starten av stien og se bortover fjellmassivet mot Nocelle og Positano, som er en av sluttmålene for denne stien, er det ufattelig å skjønne hvor denne stien går.

Etter hvert som vi beveger oss dukker mer og mer av stien opp, utrolig laget i fjellsidene. Utsikten til Positano, Praiano og noen små øyer, Li Galli, er enorm. De siste trappene og stien ned til Positano er herlig, når du ser stranden, fergestedet og et mylder av glade mennesker på tur.
Positano ligger i en liten bukt og er bygget i terrasser opp fjellsidene, med noen flotte og fargerike hus. Veien slynger seg opp gjennom byen med gode sjanser for besøk i gallerier, shopping, restaurantbesøk eller simpelthen nyte en Lemon Spritz.

Dag 6  Positano -  Sant`Agata sui Due Golfi -  Fattoria Terranova -Sorrento.
Vandring: Alta Via dei Monit Lattari, de høye fjell og pinjeskogen Le Tore.

På den ene siden ser vi Golfo di Salerno og på den andre siden Golfo di Napoli og 20 kilometer lenger frem ligger Sant`Agata og vårt siste overnattingssted på turen.

I dag skal vi gå på og langs fjellryggen og etterhvert se Golfo di Salerno og Golfo di Napoli, spektakulært. Fantastisk utsikt oppleves på hele turen frem til vi går gjennom en av områdets største pinjeskog. Snart ser vi Sant'Agata sui Due Golfi som blir vårt «hjem» i to dager.

En agriturismo, famileeid med røtter tilbake til 1400-tallet. En oase, overfylt av blomster, grønnsaker, oliventrær, sitroner, tomater og en eiendom bygget over flere terrasserte plan.
Lunsjen blir her i dette lille «paradis» av et sted.

Dag 7
Positano-Sant`Agata sui Due Golfi, Sorrento eller Pompeii.

I dag er veivalget deres.
Fra Fattoria Terranova ned til Sorrento er det 3,5 kilometer å gå. Sorrento er en vakker by med utallige små gågater, kafèer, utsiktspunkt og shoppingmuligheter.
Det legges opp til en reise til Pompeii, for de som ønsker det.

Dag 8  Retur


Distanser på dagøktene:

Velkomst turen på Sentiero dei Limone  er ca 1,5 km, med mange trapper og terrasser.

De andre vandringene er fra 12 – 21 kilometer, men det understrekes at det er tidvis bratt med mange trapper.

Tempo på turene: Vi vandrer tilpasset terrenget for å få med oss alle sanseinntrykkene og tid for fotografering.  

Krav til deg som skal være med og nyte turen:

Il Club Alpino Italiano har merket stiene og kjerreveiene, som lett til medium krevende.

Du må klare å gå i til dels mange trapper, opp og ned og kunne gå en dagsdistanse på opptil 20 km.

Dersom du ønsker å benytte deg av offentlig transport er det ikke noe problem med å ta buss eller båt til neste overnattingssted. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.


Pris og betingelser for vandrereisen

Oslo: Kr 17 850
Bergen:Kr 18 550
Trondheim:Kr 18 750
Pris uten flybillett:* Kr 15 150

Persontransport: Fra Napoli internasjonale flyplass til Minori
Fra Sant`Agata sui Due Golfi til Napoli internasjonale flyplass
Div. transfer med offentlig buss og båter til / fra løypene.
Bagasjetransport: Bagasjen vil fraktes mellom overnattingstedene
All overnatting i tomannsrom
To til tre guider som snakker norsk
Mat:
Frokost er inkludert hver dag.
Måltidene består vanligvis av to til tre retter
5 lunsjer / piknik  med ¼ l vin og ½ vann
5 middager med ¼ l vin og ½ vann
Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer, hver dag fersk sjømat og det serveres lokale viner til om man vil ha det.
Arrangement med:
Vinsmaking
Limoncellosmaking
Ostesmaking
Kart
Inngang til Villa Cimbrone (Ravello)

Ikke inkludert:
Vandring i Pompeii, dag 8 om det er interesse for det. Informasjon og pris vil bli sendt ut to uker før avreise.
Velkommen på tur med oss dit i mars og oktober 2019.
De beste periodene for å besøke Amalfikysten er i september og oktober, samt mars, april og mai. Temperaturen er som en god norsk sommer og sjøtemperaturen er bra nok for en dukkert.

Frist for påmelding, depositumsinnbetaling:
1. juni 2019

Depositum:

Oslo: Kr 7 500
Bergen: Kr 7 500
Trondheim: Kr 7 500
Pris uten flybillett:* Kr 5 000

Sluttbetaling:
1. juli 2019
 
Fly
Flytider kommer ca 1.februar.

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.


* Pris uten flybillett inkluderer ikke persontransport: Fra Napoli internasjonale flyplass til Minori. Fra Sant`Agata sui Due Golfi til Napoli internasjonale flyplass.


Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.


Ved spørsmål kan du sende en mail til: FemiRUN
eller ring: 41 41 78 51 (kl. 09 00 - kl. 16 00)
 
Velkommen til en eventyrvandring!

Velkommen til Amalfi
Vibeke & Aage
FemiRUN

En vandringsblogg blogg fra Amalfi:

Himmel, hav, skrenter, fjell, dype skoger og fossefall. En herlighet av duft og synsinntrykk. Velkommen til en vandring på Amalfikysten.

Klikk for å lese
Ønsker du mer informasjon, send e - post: 
info@femirun.no


Eller ring: 41 41 78 51

Reisevilkår

 

Registreringsskjema

Fornavn Mellomnavn ( Som i passet)
 *
Etternavn (Som i passet)
 *
E-postadresse
 *
Gjenta e-post
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
Alder
 *
Nasjonalitet
 *
Adresse (Gateadresse)
 *
Adresse (Sted)
 *
Adresse (Postnummer)
 *
Jeg ønsker å delta på maraton
Allergi "Egg"
Allergi "Gluten"
Allergi "Melk"
Allergi "Nøtter"
Allergi "Skalldyr"
 *