Skikurs, Sirdal, Skøyte-teknikk

Skikurs, Sirdal;  Skøyteteknikk. LØRDAG 30. januar 

NB: Det er viktig at INGEN - verken instruktører eller deltakere - møter opp på kurs, dersom det er den minste fare for luftveisinfeksjoner som potensielt kan være corona-smitte, eller om du er i karantene eller lignende. (Instruktører har reserveinstruktør) 

Info sendt ut i mail onsdag 27. januar til påmeldte: (kurset er fullt) 

Frammøte: Kvæven - ved Info-senter/fjellmuseum/t-info. I et hjørne av p-plassen.
Se etter oss instruktører med hvite vester med SkiOpplevelser-logo. Mulig vi også får satt opp ei blå SkiOpplevelser «fane».

Smittevern: 
Husk å holde minst en meter avstand til både kursdeltakere, instruktører og andre skiløpere.
(med unntak av «nærkontakter»)

Det er 20 påmeldte til kurset. (Fullt!) Vi er 2 instruktører og deler i 2 grupper a ca 10 stk.

Det er meldt strålende vær, det er godt med snø og gode forhold!

Det blir sannsynligvis forholdsvis kaldt. Dermed blå voks for de som smører ski/klassisk kurs.
Kle dere ekstra godt viss det blir mange minusgrader. 😊

Det er tilgang til toalett i servicebygget på Kvæven. Tror også det er åpent i «varmestua» der, men ingen servering(?). Det er strenge smittevern-regler i lokalet. Følg disse.

Velkommen på kurs! 😊

Hilsen instruktørene:

Øyvind Skadberg

Ørjan Ravndal

---------

Tidligere informasjon: 

Kurset passer for alle som har gått mye eller lite på ski, men som ønsker å lære mer om skøyte-teknikken og oppnå større skiglede. Enten du er nybegynner i skøyting - eller har gått en del på ski - så vil du få godt utbytte av dette kurset. 

Kurs i skøyteteknikk: 

Vi går gjennom og øver på grunnteknikkene; Padling, dobbeldans og enkeldans. Og vi øver balanse og tyngdeoverføring som er helt nødvendig for å mestre teknikken på en god måte.  

Du MÅ ikke ha spesial skøyteutstyr - men, det kan være en fordel. Det er ikke å anbefale å komme med fjellski med stålkanter
Skiene bør være uten festesmurning. Og IKKE smørefrie ski. 

Du bør ha litt skierfaring før du kommer på dette kurset. (ikke helt nybegynner!)  Dvs: Du trenger ikke kunne noe om skøyteteknikk/prøvd skøyting før, men du bør likevel ha litt skierfaring/gått litt klassisk på ski. 

Kurset passer for voksne og ungdom ned til ca 12 år. 

Det er inntil 10 plasser pr instruktør. Når det blir 10 påmeldte åpner vi for inntil 20 påmeldte. Det blir uansett maks 20 deltakere pr kurs. 

Aktuelle instruktører: 

Ørjan Ravndal: Drevet SkiOpplevelser i 16 år. Langrennstrenerutdannet fra Norges Idrettshøgskole, Jobbet som langrennstrener/instruktør i 30 år. 

Øyvind Skadberg: Lærer/Trener ved Sirdal Videregående skole. Laaaang trenererfaring. Utdanning fra Norges Idrettshøgskole. 

Velkommen! 

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon