Skiinstruktørkurs trinn 1 og 2 - Saalbach, Østerrike

 
Skiinstruktørkurs trinn 1 og 2


Ønsker du å jobbe som skiinstruktør ved siden av jobb, studier eller på heltid, er første steg på veien et instruktørkurs som gjør deg kvalifisert til å søke jobb i skiskoler i Norge og i utlandet.

Våre kurs gjennomføres i samarbeid med Lommedalen Ski- og Snowboardskole og Snow Academy i Saalbach. Alle våre kurs er godkjent av og følger Den Norske Skiskole (DNS) sin rammeplan. Trinn 1 er også godkjent som trener 1 kurs i Norges Skiforbund.

DNS er medlem av ISIA (International Ski Instructors Association) og utdanner, som eneste aktør i Norge, instruktører med høyeste internasjonale godkjenning. Informasjon om DNS sin utdanningsstige og generell ukeplan for kurset finner du her.

Deltakere oppfordres til å søke jobb hos Lommedalen Ski- og Snowboardskole og Snow Academy i Saalbach.

Saalbach

Nå har du muligheten til å bli med oss en uke til Saalbach – ett av Østerrikes flotteste skiområder! Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn tilbyr skikjøring på alle nivåer. Med 270 kilometer løyper er det et av de største skiområdene i Østerrike. Med sine 70 kabelbaner og heiser, mer enn 60 koselige skihytter og mange terrengparker er regionen et av de mest varierte skiområdene i Alpene.

Se løypekart her!


Trinn 1

Instruktørkurs trinn 1 passer for alle som ønsker å jobbe i skiskole i Norge eller alpene, for deg som jobber i klubb eller bedriftsidrettslag, og for de som rett og slett ønsker å bli en bedre skikjører.

Kurset har fokus på grunnleggende pedagogikk, sikkerhet og egen skiferdighet. Du vil lære å legge opp til variert og allsidig undervisning og aktiviteter for barn, ungdom og voksne. Tilrettelegging av barne-/skileikområdet, innføring i lavterskel freestyle og bruk av terrengpark er også endel av pensum.


Trinn 2

Godkjent trinn 1 samt gjennomføring av obligatorisk praksis, kvalifiserer til å gå videre til trinn 2. Her går vi dypere til verks, og jobber videre med analysering av skikjøreren. Vi ser også på hvordan vi skal formidle dette slik at eleven på enklest mulig måte skal kunne utvikle seg. Vi videreutvikler våre egne skiferdigheter. Dette er viktig for å kunne vise et godt øvingsbilde. Etter godkjent trinn 2 kan du undervise opp til middels gode skikjørere.

Med trinn 2 blir du internasjonalt godkjent skiinstruktør gjennom IFSI (International Federation of Snowsport Instructors).

Opptakskrav
Deltakere må være fylt 16 år.
Bestått trinn 1 for å gjennomføre trinn 2

Sted
Saalbach, Østerrike
Se kart her.

Tidspunkt
5. - 12. januar 2019.

Pris
Kr 8900,-

Depositum som dekker overnatting og skikort betales ved påmelding.
Resterende beløp betales senest 30 dager før kursstart.

Inkludert i prisen:

  • Kursavgift
  • Overnatting 7 netter i leilighet med kjøkken – det er supermarked i underetasjen i bygget der vi skal bo.
  • Heiskort 6 dager
  • Pensumlitteratur og ett års medlemskap i Den Norske Skiskole

Reise til og fra Saalbach er ikke inkludert i prisen og deltakerne må selv bestille reisen.

Vi flyr ned lørdag 5. og hjem lørdag 12. Nærmeste flyplass er Salzburg – alternativt kan man fly til München.
Transfer til og fra begge flyplasser kan bestilles her:
Holiday-Shuttle.at

Påmelding
Frist 22. november – se registreringsskjema nederst på siden.

Gjennomføring av kurs forutsetter minimum 6 deltakere.
Maks antall deltakere er 10 pr. kurs.

Vi bekrefter gjennomføring av kurs til hver enkelt påmeldte så fort vi har mange nok til å gjennomføre. Det kan derfor være lurt å vente med å bestille flyreise til bekreftelse er mottatt, eventuelt bestille med avbestillingsforsikring.

Påmeldingen er bindende, men ved avbestilling innen 15. november refunderes innbetalt depositum.

Kontaktperson
Hallgeir Thorbjørnsen
hallgeir@4elements.no
+47 917 13 822 
Registreringsskjema