Sjømatemballasje - Hvordan pakke bærekraftig?

Preliminært program

Registrering fra 9.30 - Start 10.00

Velkommen

Plasten og havet

Regjeringens satsing på havet og tiltak mot plast og marin forsøpling ved Nærings- og fiskeridepartementet

Barn og unges engasjement for maritimt miljøvern og plast i havet ved Robin Dale Oen

Utfordringer for bærekraftig sjømatproduksjon ved Sjømat Norge

Lunsj 11.30 - 12.30

Emballasjen - Mindre plast og mer gjenbruk 

Gode emballasjeløsninger for sjømatnæringen, om blant annet materialvalg og pakningsstørrelse ved Marit Kvalvåg Pettersen, Nofima

Redusert plastforbruk og gjenbrukskasser sparer både kostnader og miljø ved Pål Storø, SalMar

Hva gjør gjenbrukskassene mer bærekraftige enn engangsløsninger? - Livsløpsanalyser ved Ellen Soldal, Østfoldforskning.

Fremtidens emballasje om trender, muligheter og utfordringer, ved Trond Olsen, Multivac

Kaffepause 14.00 – 14.20

Hva mener forbrukerne?

Hva betyr designen for forbrukerne, og hvor opptatt er de av bærekraftig emballasje? ved Sofie Østergaard, Norgesmøllene.

Hva slags emballasje foretrekker for forbrukerne? ved Mari Gaarder, Nofima,

Kundene vil gjerne unngå både plast og matsvinn ved Marna Kotte, Rema1000.

Avslutning og oppsummering

Slutt 15.30




Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon