Fra kaffekopp til østerssopp 6. november

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut

Et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem. 


Ordinær pris: 800 kroner

Medlem: 500 kroner

Påmeldingen er bindende. Ved frafall som er varslet innen syv dager før kursstart vil vi refundere påmeldingsavgiften, trukket fra gebyrer. Ber om påmelding snarest mulig, og senest innen 5. oktober kl. 17.00.

Påmelding: http://www.deltager.no/sib2017h5


Oppmøte på Realfagsbygget, Universitetet i Bergen, Allégaten 41.

For å komme til rommet vi skal bruke går dere inn midt på Realfagsbygget, på den langsiden som vender mot jernbanestasjonen. Rommet vi skal bruke ligger én etasje opp fra inngangen. Gå opp trappen til venstre. Gå deretter mot baksiden av bygget, og inn korridoren til venstre. Vi skal bruke første rom på høyre side. Dersom dere kommer etter kl. 18.00 kan dere ringe en av kursholderne (se nummer nedenfor), eller gå inn når det kommer noen ut fra bygget. Bank i tilfelle på døren til korridoren. Kom gjerne litt før kl. 18

Fra kursbeskrivelsen til Gruten-teamet:

Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut. 

Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut. 

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp :) 

Kurset varer ca 2 timer (litt avhengig av antall deltagere og mengde spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe. 

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Og det blir mulighet til å kjøpe soppsporer til en gunstig pris (gjelder kun kurs i Oslo, eller ved bestilling på forhånd). Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.