Camp Oselvar 2020

OBS! Hvis campen skulle bli avlyst på grunn av fortsatte korona-begrensninger, så får du igjen hele deltageravgiften.

Vil du lære å seile? Eller kan du seile fra før og gjør det gjerne med noen nye folk? I sommer har du sjansen - Forbundet KYSTEN og Kystkultur.no! arrangerer seilcamp for ungdom, og vi vil ha med DEG!

På Fanafjorden sør for Bergen venter et knippe båter klare for nye eventyr, og rett i nærheten ligger Fana folkehøgskole som vil sørge for myke senger og god mat når vi er på land. 

Det blir fire dager fyllt med seiling, bading, grilling, nye venner og ny kunnskap.

Båtene vi skal seile kalles oselvere - tradisjonelle trebåter bygget med samme teknikker som vikingskipene - og vi får prøve de både rigget for regatta (fart og manøvrerbarhet) og på den tradisjonelle måten som passer godt til tur, både med årer og seil. Med oss har vi dyktige instruktører, som sørger for at hver og en både kan føle seg trygg og bli utfordra til å mestre båten, seilene og elementene. Målet er en uke med smil, sjøsprøyt og nye oppdagelser       - vi håper du vil bli med!


Praktisk info:

Tid: Mandag morgen 13. juli 2020 til torsdag ettermiddag 16. juli 2020

Alder: Fra ca. 16 - 26 år

Pris: 1750 kr for medlemmer i Forbundet KYSTEN, 2000 kr hvis du ikke er medlem fra før (så blir du medlem!)

Overnatting og alle måltider er inkludert i deltageravgiften.

Sted: Mildevågen, rett sør for Bergen. Du kan reise helt frem med kollektivtransport.

Deltagerkrav: Det stilles ingen krav til seilkunnskaper, men du må kunne svømme.

Utstyr: Du trenger ikke noe spesialutstyr. Om du har egen flytevest, så ta den gjerne med, ellers har vi til utlån.

Pakkeliste og mer praktisk info vil bli tilsendt deltagerne i god tid før campen.

 

Ta kontakt om du lurer på noe!


---

Hvorfor seile?

Seiling er en praktisk ferdighet, hvor du styrer seilene og båtens retning i forhold til vinden, og på den måten får vinden til å frakte deg dit du vil - ikke bare med vinden, men også imot! Det er nesten litt magisk (selv om du finner svaret i fysikkens lover) hvordan du kan bruke den evige naturkraften som vind er, til å reise dit du vil helt uten å sette spor etter deg.

Du kan seile i konkurranser, men du kan like gjerne seile på tur - langt eller kort. Å utforske holmer og skjær, øyer og smale passasjer, kan være et stort eventyr på en liten dagstur eller ukesferie, men du lærer også ferdigheter du kan overføre til større båter og større eventyr - om du ser for deg å utforske de syv hav eller oppdage Amerika på samme måte som Greta Thunberg kanskje ;)

Seiling er ikke minst sosialt! Du er ikke alene - for dere er flere i samme båt. Å mestre båt og vind i felleskap, dele utfordringer og glede, hjelpe hverandre og underholde hverandre, være sammen her og nå - gir rom for sterke vennskap.

Seiling kan være rolig og avslappende med tid til å skravle og chille, men også krevende, fartsfyllt og heftig. Når du seiler følger du rytmen rundt deg, og vind og vær setter opp timeplanen mer enn vi gjør - vi må tilpasse oss og sammen mestre det naturen har å gi, og det er nettopp det som gjør det så spennende.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon