Hva kan lekke ut av tannteknisk arbeid?


NIOM i samarbeid med Proteket Academy inviterer til dette webinaret 21.november kl.17:00 - 18:30 hvor Senior Scientist, Dr. Scient,  Silvio Uhlig holder et interessant foredrag, og møter en tanntekniker fra Proteket til en fagprat i sofa etterpå.Kursinformasjon:

Kurset vil ta for seg muligheter for lekkasje av monomerer og andre forbindelser fra ulike typer dentale restaureringer. 

Hvor stor forskjell er det i lekkasje fra frest og printed materiale, og hva med restmonomer i protesebasis? 

Hvilke hensyn må tas i preparering av tannteknisk arbeid for å få et produkt med best mulig biokompatibilitet?

Kurset vil også enkelt presentere hvordan vi jobber med metodeutvikling for å finne gode modeller for bl.a. lekkasje til saliva.


Kurset gir 2 timer i Den norske tannlegeforeningens obligatoriske etterutdanning.Webinaret inngår i webinarserien #protetikkprat hvor du som deltager inviteres til å delta i fagpraten om dagens tema. Du kan sende spørsmål i løpet av webinaret til academy@proteket.no eller skrive de i chaten, og disse spørsmålene besvarer vi i sofapraten etter foredraget. 


Agenda:


17:00Velkommen til Proteket Academy17:05Silvio Uhlig


Silvio har sin bakgrunn innen organisk og analytisk kjemi og benytter kunnskapen til for eksempel utvikling av kjemiske analysemetoder for deteksjon og karakterisering av relevante molekyler relatert til biomateriallekkasje, deres biotransformasjon og effekter i biologiske testsystemer. Eksempler på prosjekter han for tiden er involvert i er applikasjon av en salivamodell til undersøkelse av lekkasje av kjemikalier fra dentale polymerer, karakterisering av reaksjonen til metakrylat-monomerer med biologisk relevante tioler, produksjon av nukleotider i biomaterialkoloniserende bakterier, og metabolomikk i et oral helseperspektiv.

Når skaden har skjedd – reparasjon av protetikk18:00 - 18:30Fagprat i sofa med tanntekniker fra Proteket og spørsmål fra publikumLenke til webinaret sendes ut en dag i forkant.

Opptaket av webinaret blir ikke sendt ut i etterkant. 


Velkommen!
Priser

Tidspunkt

Sted

Kontaktinformasjon

Navigated to Våre ressurser er dine ressurser