Prosecco Conegliano Valdobbiadene

Velkommen til Active Adventure & Travel – FemiRUN & WALK reise!

Vi gleder oss til å reise med deg.

Har du spørsmål vedrørende reisen eller påmeldingen er du velkommen til å ta kontakt.

Vibeke & Aage

Active Adventure Travel – FemiRUN & WALK, klikk her 

eller ring: +47 900 93 362 (kl. 09-16)


De store forskjellene ligger i de små detaljene 

Juni 2021

 

Prosecco Conegliano Valdobbiadene 

En boblende vandring langs Strada del Prosecco fra Conegliano til Valdobbiadene

Reisens varighet 7.-14. juni, 7 netter-8 dager

Påmeldings og depositumsfrist: 2.mars 2021

 

En boblende vandring langs Strada del Prosecco e Vini dei Colli Conegliano Valdobbiadene (som er det fulle navnet).

 

Noen få mil, en time rett nord for Venezia finner vi byen Conegliano. En by som har gitt navn til Prosecco Conegliano Valdobbiadene, en tørr musserende hvitvin. Herfra og noen få kilometer lenger vest, finner vi Italias beste Prosecco produsenter langs veien til, i og rundt byen Valdobbiadene. Hjertet av regionen er Santo Stefano og San Pietro di Barbozza med hovedsenteret Valdobbiadene bare 2,5 km unna. Her i de bratte åsene, gjerne mellom 30 og 70 graders helling, produseres de beste Prosecco DOCG. På de flate områdene bl a rundt Conegliano, Susegana og Soligo, produseres Prosecco DOC. På Prosecco smaking koster en DOCG bare Euro 5 pr flaske, mens DOC koster Euro 3-3,50 pr flaske.

 

Provinsen heter Treviso og ligger i Veneto. Vingårdene ligger tett i tett på Strada del Prosecco (Prosecco-veien) eller Colline del Prosecco (Prosecco-bakkene). Ulikt andre vindistrikter i Italia, så skiller Prosecco seg ut ved at de vinranke kledde bakkene er tydelig markerte og bakketoppene er formet som kjegler.

 

Navn som Bortolomiol, Vedova, Ruggeri, Canevel, Bisol, Valdo, Foss Marei, Merotto, Nani Rizzi, Adami, La Gioiosa, Tordera og Follador er kjente produsenter og Prosecconavn.

 

Prosecco området avgrenses av byene Susegana, Vittorio Veneto, Conegliano, Cison di Valmarino og Valdobbiadene, et utrolig spesielt og vakkert område med landskap som preges av utallige vinmarker. Flatmark, åssider, skrenter, koller og på enhver liten jordflekk som det er mulig å dyrke, står det vinranker etter vinranker.

 

På vår vandring vil det oppleves som om vi går inn i et bilde og vi fylles av en ydmykhet for vinprodusentene som steller vinrankene, bladverket og vinhøstingen med håndkraft (a mano).

 

Selv om Prosecco er den mest kjente, produseres det også noen meget gode rødviner i distriktet, faktisk fullt på høyde med de røde Toscana vinene.

 

En tur langs Strada del Prosecco har dagsetapper på ca 12-15 kilometer.

 

Det blir overnatting på hyggelige, familiedrevne hoteller og et gammelt vinslott med sin egen Prosecco.

 

Det vil bli 4-5 Prosecco smakinger med "småmat" på vingårder og besøk på genuine, lokale restauranter med sine kortreiste råvarer.

 

 

Program:

1.dag:

Vi flyr til Venezia og tar tog videre til Conegliano, hvor vi bor på et hotell i gamlebyen. Ettermiddagen og kvelden byr på vandring rundt i byen og felles middag. 


1.etappe, dag 2: Dagen etter starter vandringen herfra til Soligo, gjennom landskapet, via Susegana, med et lunsj stopp underveis i Collalto, på en utrolig koselig restaurant, Due Torre, drevet av et ektepar, han tysk og hun italiensk. Herfra blir det vandring på asfalt frem til vårt hotell og vinslott i Soligo. Etappen er i alt på ca 20 kilometer.

 

2.etappe, dag 3:

Fra Soligo går det jevnt oppover til Santuario di Collagù. Et sted med en utsikt over vinranker og vinmarker som helt tar pusten fra deg og vi får følelsen av å være inne i et landskapsbilde. Fine stier og veier fører oss etter hvert til Col San Martino, en søvnig liten landsby preget av vinproduksjon. Etappen er på ca 12 kilometer.

 

3.etappe, dag 4 & 5:

Col San Martino via Pietro di Barbozza til Valdobbiadene, 15 kilometer gjennom vinranker, åkerlandskap, skogsveier og til slutt litt asfalt. I det vi kommer ut på asfalten kommer vi til en av de største vinproduksjons landsbyene i distriktet, nemlig Guia. I Guia og neste landsby Santo Stefano finner vi de beste DOCG Prosecco-ene. De bratte skråningene gir perfekt grobunn for druene som brukes til DOCG produksjon. Et lunsj stopp i Santo Stefano med pasta og en Prosecco DOCG til € 10 pr flaske på restaurant!! En kuriositet på veien videre er Osteria Senz`Oste, en osteria uten eier, hvor du kan kjøpe vin og mat og legge igjen penger på bordet. Her er det en storslagen utsikt over Valdobbiadene åsene og vinprodusentene. Vi fortsetter nedover bakken ca 3 kilometer til vårt hotell, som ligger sentralt og i et stille strøk. Her blir vi i 2 dager.

 

4.etappe, dag 6:

En vandring på 7-8 kilometer rundt Valdobbiadene, distriktets senter. Her finnes barer, turistkontor, kafèer og gode og hyggelige restauranter. I området rundt Valdobbiadene finnes det mange muligheter for Prosecco smaking.

Dagen etter blir det buss tilbake til Conegliano.

 

5.etappe, dag 7:

Togtur fra Conegliano t/r Treviso, en utrolig fin by med en enorm historie og mange kanaler. Kanaler som i sin tid ble brukt til å frakte varer og personer til og fra Venezia. I dag er mye av vannveien til Venezia overgrodd. Her finnes kirker, museer, kafèer, barer, restauranter og bl a et fiskemarked. En mølle i drift gir fortsatt elektrisitet og vannforsyning til fiskemarkedet som ligger på en liten øy i en av kanalene.

 

Siste dagen vandrer vi rundt i Conegliano før vi tar toget til Venezia og retur til Oslo. 

Varighet, betingelser og pris for reisen:

 

7 overnattinger

All overnatting i tomannsrom 

To reiseledere som snakker norsk, som er meget godt kjent i området

Flybillett: t/r Oslo – Venezia

Persontransport: t/r Venezia flyplass til hotell.

Div. transfer med offentlig buss til/fra etappene.

Bagasjetransport: Bagasjen vil fraktes mellom overnattingstedene.


Måltider:

Frokost 

5 lunsjer / piknik med ¼ l vin og ½ l vann

5 middager med ¼ l vin og ½ l vann

Lunsj og middag er laget av kortreiste råvarer og det serveres lokale viner. Måltidene består vanligvis av to til tre retter (eller flere).

 

Arrangement:

4-5 Prosecco smakinger med "småmat"

Vandringer i landsbyene

Byvandring i Treviso

Vandringer i landsbyene


Tillegg: 

Enkeltromstillegg: Kr. 3.500

Dersom du ikke ønsker å vandre, kan du benytte deg av offentlig transport. Disse reisekostnadene er ikke inkludert i prisen og må bekostes av den enkelte.

 

ACTIVE ADVENTURE & TRAVEL - FemiRUN & WALK er medlem av Reisegarantifondet

 

Påmeldings og depositumsfrist: 2.april 2021

Depositum: Kr. 8.000

Sluttfaktura: 2.mai 2021

Pris: Kr. 18.800

 


Prisene på reiser i 2021 er med forbehold om prisendring på grunn av økte flybillettpriser og valutaendring etter Corona pandemien.Velkommen til en fascinerende boblende reise.


Vibeke & Aage


Active Adventure Travel - FemiRUN, klikk her 

eller ring: +47 900 93 362 (kl. 09-16)
Reisevilkår, lover og regler

Les på: https://activeadventure.no/

 

Turen vil avlyses dersom det er under 8 personer som melder seg på og depositumet tilbakebetales.

Ruten kan endres dersom spesielle metrologiske forhold tilsier det.

Oppsatte hotell kan endres.

Dersom flyselskapet endrer tid/rute vil dette medføre endringer. 

Det tas ikke ansvar for eventuelle skrivefeil.

 
 

Registreringsskjema