Framtidsbygda i økologisk perspektiv

Får du ikkje til å betale? Prøv å last ned ny Java komponent eller åpne deltager.no i ein anna nettlesar. Går det ikkje no heller, ta direkte kontakt med deltager.no på 23 27 35 01 så kan dei hjelpe deg!

Fullstendig program fås her: Program


09.00 Velkommen
09.20 Å så for den livskraftige bygda
10.00 Pause
10.15 Framtidsbonden sett i ein global samanheng
10.45 Det går an å drive økologisk familiebruk
11.15 Pause
11.30 “Oljepalmer truer skog og folk i Peruansk Amazonas”
12.00 Bønders rettar til såvarer og om einsrettinga av såvaretilbudet
12.30 Lunsj
13.30 Fellessesjon: Lønning/Nærstad/Andersen
14.30 Spesialsesjonar (Sjå meir nedanfor). Deltakaren må velge ein.
17.00 Middag
19.00 Åpning av Landsmøtet i Oikos - Økologisk Norge
21.00 Musikk frå Inntrøndelag (Mære kyrkje) 


Spesialsesjonar:

A Bygdeutvikling
v/ Aksel Nærstad, Regine Andersen  og Dag Jørund Lønning.  Dei som er interesserte i å diskutere vidare om utvikling av den livskraftige framtidsbygda på grunnlag av innleiingane tidlegare på dagen held fram i denne spesialsesjonen.

B Baking – mellom anna med mjøl frå gamle kornsortar
v/mesterkokk Jan Kåre Johansen og bonde Torunn Hernes Bjerkem. Jan Kåre er kjøkkensjef på Mære og kjendis-kokk og -baker  frå m.a. NRK.  Torunn er lidenskapeleg interessert i dei gode eigenskapane i dei gamle kornsortane. Ho har starta nettverk for gammelkorndyrkarar

C Skolehage/Kjøkkenhage
v/Universitetslektor og lidenskapeleg hagedyrker Linda Jolly.  Linda underviser i hagebruk på Ås på universitetet som stadig skifter namn – for tida NMBU.  Ho har også sin eigen fantastiske hage på Bygdøy der ho bur.  Skolehagen opplever for tida ein eventyrleg vekst.

D Fettsyreseminar
v/ Bioteknolog og fiskerikjemiker Frank Hansen.  Han kan m.a. ”alt” om kva endringar som oppstår i laksen når den skal endres frå å vera ein  jeger i havet til å bli planteetar i fangenskap.

E Praktisk  Økologisk Landbruk
Busstur til Heidi og Jostein Jørstad på Inderøya.  Her får vi sjå nytt Debiogodkjent oksefjøs med luftegård og diskutere vekstskifte og praktisk drift av eit familiebruk

F Gartneri/fruktpressing/saftpressing
v/ Arnar Risan.  Frå at gartneri/hagebruk/frukttre/bærbuskar har gått ”for lut og kaldt vatn” i mange år opplever ein no stor interesse for å gjere seg nytte av frukt og bær igjen. Mære Landbruksskole tek imot store mengder epler, anna frukt og bær kvar haust for å presse for mange kundar. Vi kikker inn i gartneriet og ser på fruktpressa på Mære.

 

Landsmøtet i Oikos - Økologisk Norge held fram på Bjerkem laurdag 22. mars og søndag 23. mars.  Gå til Landsmøtet for påmelding til landsmøtet i Oikos.

 

 





 

Sted: Mære Landbruksskole
Startdato: 21.03.2014 09:00
Sluttdato: 21.03.2014 16:00
Påmeldingsfrist: 19.03.2014 12:00
Legg til i kalender


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon



Kontaktperson for arrangementet:
Alexandra Devik/Gina G. Østmoe
Tel: 48292584/40826211
[email protected]



Lik Deltager.no på Facebook: