Slow Food Lammeprosjekt 2013

Følg ditt eget lam fra gård til gryte med Slow Food

Slow Food Asker & Bærum viderefører det vellykkede pilotprosjektet fra 2012. I år får du igjen mulighet til å kjøpe ditt eget lam og følge det fra lamming på våren til slakting, partering og spisebordet på høsten. Lammeprosjektet er en nyttig, inspirerende og ikke minst smakfull opplevelse.

Følg oss på facebook.com/slowfood.norgewww.slowfood.no

Sauebonde Johan Persbråten åpner fjøsdørene sine og du får muligheten til å velge ut ditt helt egne lam fra økologiske Persbråten Gård på Skui. I år har Persbråten satt av 50 økologiske bærumslam til Slow Foods prosjekt. Vi følger lammene helt fra begynnelsen i fjøset og derfra ut på beite, og får blant annet se gjeterhundene i full sving. Slik får vi ta del i hele livssyklusen til lammet. 

Selv om sauene på Persbråten nå er sluppet ut på beite, er det fremdeles fullt mulig å delta i prosjektet. Meld deg på, og ta kontakt for et tidspunkt til å velge ut ditt eget lam, eller la sauebonde Johan gjøre det for deg. Ta kontakt om du har spørsmål rundt dette!

Slakting
På høsten i begynnelsen av oktober vil det omreisende lokalslakteriet Mobilslakt komme til Bærum for en mest mulig kortreist, dyrevennlig og stressfri slakt. Dyrene vil så bli kjørt til Brødrene Ringstad i Rakkestad for partering og pakking, slik at de kommer tilbake til Bærum ferdig delt til deg. Det er og mulig å slakte lammet på gården med hjelp fra Persbråten, du får da anledning til å partere lammet selv. Lammeskinnet er inkludert i prisen, og for noen hundrelapper kan man sende det til Roar Pels i Sandvika som bearbeider det til et flott skinn. 

Aktiviteter
Slow Food Asker & Bærum vil gjennom sesongen sette opp lærerike aktiviteter relatert til prosjektet, som gjeting, laging av pinnekjøtt og fenalår, partering av et helt lam. Til slutt vil vi invitere til en felles middag hvor vi ærer og nyter Slow Foods egne lam «Lambert II» i fellesskap, slik vi gjorde i fjor. Alle disse aktivitetene er inkludert i prisen av et lam.

Priser
Om du velger å få lammet slaktet, partert og pakket ferdig koster et lam kr 3 000,- med skinn og alle aktiviteter inkludert. Velger du å slakte på Persbråten og partere selv koster et lam kr 2 500,- med skinn og alle aktiviteter inkludert.

Dersom du ikke er medlem i Slow Food og kun ønsker å delta på aktivitetene som lamming, gjeting, kurs og Slow Food-festmiddag, men ikke ønsker å kjøpe et eget lam, betaler du kun kr 495,-. Medlemskap er billigere – meld deg inn i dag!

Program for sesongen
NB! Datoene uten klokkeslett er ikke skrevet i sten, men er ment å gi en pekepinn for når de ulike aktivitetene er. Følg med her og på nettsidene for fortløpende oppdateringer.
mai, juni, juli – Besøk på Persbråten Gård, se dyrene ute på gården og velg ut ditt eget lam som du følger gjennom sesongen – ta kontakt for et tidspunkt som passer deg!

2. juni – Bli med på gjeting og se oppvisning med gjeterhunder

25. september – Sanking og sortering av sau
1. oktober – Mobilslakt kommer til Persbråten
høst/vinter – Felles Slow Food-festmiddag hvor vi tilbereder og nyter Slow Foods egne lam «Lambert II»

Spørsmål? Kommentarer? Ta kontakt med Per Christian Bakken på per.christian.bakken@slowfood.no eller mobil 47261085.


 

Sted: Persbråten Gård, 1340 Skui
Startdato: 11.05.2013 13:00
Legg til i kalender


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjonKontaktperson for arrangementet:
Per Christian Bakken
Tel: 47 26 10 85
per.christian.bakken@slowfood.noLik Deltager.no på Facebook: