Japansk uke i Holmenhallen

Under japansk uke kan du lære deg den japanske kampsporten judo, du lærer å spise med spisepinner, å telle og si noen vanlige ord og setninger på japansk, skrive japanske tegn, brette origami, smake på japansk mat og se japansk film mens du knasker japansk godteri og snacks. I tillegg står ulike aktiviteter utendørs i skogen bak Holmenhallen på programmet. 


Hvem kan delta?

Japansk uke er for barn og ungdom født 2000 - 2013, også deg som aldri har trent judo før. Deltagerne blir delt inn i grupper etter alder og nivå. Nybegynnere vil trene sammen med barn og ungdom som har trent judo før, men trenerne vil tilpasse treningen slik at alle får utbytte.

Treningen vil foregå i mindre grupper á 6 - 8 deltagere og deltagerne vil ha faste treningspartnere hele uka for å overholde reglene for smittevern.  For deltagere som ønsker det, vil det bli mulig å gradere seg til nytt belte på slutten av uka*

*Det gjelder egne regler for deg med gult, oransje og grønt belte. Se lenger ned


Tid og  sted 

"Japansk uke" foregår inne i Asker Judoklubbs dojo i Holmen fjellhall og utendørs i Grønlia/uteområdene ved hallen 

Dato:  mandag 10. august til fredag 14. august.

NB! For utøvere som skal gradere seg til grønt eller blått vil selve graderingen foregå lørdag 15. august kl 10 - 14

Tid: kl 08.30 - 15.30

Deltagerne leveres og hentes ved inngangen til fjellhallen.


Program:

På programmet står det to judoøkter per dag, en utendørsaktivitet og en økt med japansk språk og kultur. I tillegg vil lunsj / "storefri" foregå utendørs så lenge det ikke styrtregner.

Detaljert program vil bli sendt til deltagerne når det nærmer seg. 


Hvem kan gradere seg ?

Nybegynnere vil få muligheten til å gradere seg til gul snipp eller gult belte. For å gradere seg til oransje  belte må du ha hatt gult belte ett år. For å gradere deg til grønt eller blått, må du ha hatt oransje eller grønt belte i minst 1,5 år. 

Vi er litt strengere med utøvere som skal gradere seg til grønt og blått og vi arrangerer derfor prøvegradering fredag ettermiddag og "ekte" gradering lørdag slik at både trenere og utøvere skal føle seg trygge på at de er klare for å gradere seg.


Det er frivillig å gradere seg

Ingen må gradere seg hvis de ikke vil. Derfor ber vi om at dere krysser av for "Ja, jeg vil gradere meg" i påmeldingsskjemaet og datoen for når barnet ditt sist graderte seg (Vårt medlemssystem inneholder dessverre ikke informasjon om dette) 


Trenere

Hovedtrener for judotreningene under "Japansk uke" er Kim Andersen fra Bodø Judoklubb. Han  har svart belte og er utdannet trener 3 gjennom det Europeiske Judoforbundet. 

Han får hjelp av vår egen trener Ingvild Dekeyser som har blått belte og er utdannet trener 1 gjennom Norges Judoforbund. Vi vil sette inn flere trenere fra både vår egen judoklubb og andre judoklubber dersom det er mange som melder seg på.

Vi legger opp til at det er én trener / instruktur per 6 - 8 barn.


Instruktører i japanske aktiviteter

Ingvild Dekeyser har vært utvekslingselev i Japan og snakker og skriver japansk.  I tillegg har hun vært elev ved kunst, design og arkitektur på Rosenvilde videregående skole. Hun vil være ansvarlig for å organisere aktiviteter som å lære å spise med pinner, origami, kalligrafi o.l. 

I tillegg jobber vi med å få på plass et samarbeid med Japan Norway Society og japanere bosatt i Norge til å komme på besøk for å undervise i japansk språk og japanske skikker.  Vi er også i kontakt med andre lag og foreninger som driver med ulike utendørsidretter som er populære i Japan, slik som baseball.


Smittevern

Fra og med 1. juni 2020 er det tillatt med judo og andre idretter som innebærer nærkontakt for utøvere under 20 år. Asker Judoklubb følger retningslinjene fra Norges Judoforbund og vil både ha forsterket renhold under Japansk uke og legge opp til små grupper med faste treningspartnere.

Les mer om retningslinjene for judotrening fra og med 1. juni her:
https://www.judo.no/administrasjonen/apning-av-judotrening-for-barn-og-ungdom/


Pris og betaling

Pris: 2000 kroner

Prisen inkluderer to judotreninger per dag, 1 utendørs aktivitet og undervisning i japansk språk og kultur


Dette må du ha med deg

  • matpakke 
  • drikkeflaske
  • joggesko til utendørs bruk*
  • treningsklær til utendørs bruk 
  • to judodrakter**
  • judobelte hvis du har

* Vi trener barbeint, så du  trenger ikke å ha med deg innesko

** På grunn av smittevernregler må barna ha nyvasket drakt hver dag. Det betyr at du må ha to drakter. Det er mulig å låne drakt(er) av Asker Judoklubb gratis. Oppgi størrelse når du melder deg på.  Du må selv vaske drakten du låner av klubben og levere tilbake etter japansk uke.


Lurer du på noe?

Ta kontakt med styreleder i Asker Judoklubb, Solveig Irgens på telefon 93 40 17 81 eller e-post: styret@askerjudo.no


 

Registreringsskjema

Fornavn - Deltager
 *
Etternavn - Deltager
 *
Fødselsår
Foresattes Navn
 *
Adresse
 *
Mobil
 *
E-post adresse
 *
Klasse/kategori
 *
Høyde (cm) - For lån av drakt
 *
Kampanjekode
 
 *