Innføringskurs i Rallylydighet - Trondheim Hundeskole


Velkommen på innføringskurs i Rallylydighet 
hos oss i Trondheim Hundeskole!

Passer for alle hunder fra 4 mnd til senior Dette kurset passer for deg som ønsker å finne på noe gøy med hunden din, for deg som vil utforske samarbeidet mellom deg og hunden, eller for deg som ønsker flere måter å aktivisere hunden din på! Uansett utgangspunkt, eller forkunnskaper - på dette kurset er alle velkommen! 


Rallylydighet er en relativt ny hundesport som spesielt er rettet mot treningsglede, samarbeid og trivsel mellom hund og fører. Sporten jobber aktivt mot "Glede, samspill og holdninger!", og er en godkjent konkurransegren. På konkurranse går man typisk en bane på mellom 15-20 skilt. Banene varierer fra konkurranse til konkurranse og øvelsene kan varieres "i det uendelige"! 
Dette er et «lekent» alternativ til konkurranselydigheten, den er mindre fysisk krevende enn Agility, og bruker elementer fra sporten Freestyle. Et kjempeviktig poeng er at sporten skal være inkluderende og at det er rom for at alle kan delta. 
Rallylydighet passer derfor de aller fleste ekvipasjer! I tillegg til at det er en konkurranseform, er det også en super måte å aktivisere hunden sin på fordi vi samtidig styrker kontakt og samarbeid! 

Rallylydighet er en sport vi i Trondheim Hundeskole er blitt veldig glad i og ønsker at stadig flere skal få ta del i denne artige sporten! 


Kursets innhold vil kunne variere noe ut ifra ekvipasjenes ønsker og nivå, men vi skal i utgangspunktet jobbe med klasse 1 og 2. All trening blir lagt opp slik at du og hunden mestrer øvelsene, vi tilpasser til hver hund!

Øvelser (og varianter av) som sitt, ligg, gå fot og Target er eksempler på momententer og grunnferdigheter vi trenger. 
På kurset vil vi derfor jobbe noe med grunnferdighetene først før vi setter fokus mot det å planlegge, bygge og gå forskjellige baner! 


Praktisk informasjon:

 • Kurset går over to dager på helg: 11. - 12. juli 2020 
 • Klokka 10:00 - 15:00 begge dager (vi skal være ute hele dager, husk matpakke!) 
 • Vi møtes på parkeringsplassen til Skjetlein VGS hvor vi starter med litt teori. Kurset varierer mellom teori og praksis. 

  Dette trenger du å ta med i forbindelse med kurset:
 • Tildekket bur i bil, så hunden ikke har utsyn (dette for å få effektive pauser)
 • Mange, små, lett-tygde godbiter – gjerne av ulike typer (fiskepudding, pølse, leverpostei, smøreost på tube, karbonader etc)
 • Leker som hunden virkelig liker!
 • Vanlig kobbel og halsbånd (eller sele)
 • Vann til hunden
 • Matpakke og drikke 

Kursprisen inkluderer tilgang på treningsgruppa vår! Gruppen består av ekvipasjer som har deltatt på Rallykurs hos oss tidligere, og sammen har vi treninger annenhver uke. I treningsgruppen er fokus å videreføre det vi har jobbet med på kurs, utvikle treningen og øve på utholdenhet. Hvis du har lyst til å debutere på konkurranse kan ei treningsgruppe være gull verdt å øve sammen med!

I tillegg til Rallytreningsgruppa får du tilgang på et år med gratis miljøtrening i regi av oss! Disse treningene blir annonsert via Facebook-sidene våre, og foregår en gang i uken. Du kan lese mer om miljøtreningene ved å klikke her. 


VIKTIG
På grunn av koronatiltakene kan dere kun komme personer fra samme hushold, og samme personer gjennom hele kurset. Dette forutsetter at dere sender instruktøren fullt navn og evt telefonnummer til de andre personen(e) som kommer i forkant av kurset. Telefonnummer får du fra oss i informasjonsskriv nærmere kursstart.Hvis du likevel ikke ønsker å delta har du ifølge angrefristloven rett til å heve kjøpet innen 14 dager. Ved påmelding i dagene før kursstart må du melde deg av senest 48 timer før kurset starter. Les mer om angreretten her.


Om du skulle ha andre spørsmål vedrørende kurset kan du sende oss en e-post: sorvest@trondheimhundeskole.no

Eller ta kontakt med oss direkte via Facebooksiden vår: www.facebook.com/trondheimhundeskole 

Velkommen på kurs hos oss!


 

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon