Håndteringskurs

Velkommen på kurs i håndtering og stell av hund 

hos Trondheim Hundeskole! 

__________________________________________________________________________

NB! KURSET ER UTSATT PGA CORONAVIRUS. PÅMELDINGEN ER MIDLERTIDIG STENGT.

Ny dato kommer etter 26.mars 

Alle påmeldte deltagere har fått e-post fra oss!Kurset passer for alle hunder, fra 12 uker og oppover. Ingen øvre aldersgrense.

 

Hundene våre trenger ofte mye stell, men hvorfor er dette så krevende å få til? Vi ser stadig flere hunder bli redde og engstelige rundt stell, eller det å få på seler og annet utstyr. Dette kan være frustrerende og vanskelig for oss eiere i hverdagen. Å lære hunden vår at det er OK å bli tatt på, få klippet klør, renset ører eller tatt på sele og lignende, er derfor noe vi bør trene på! 

Vi i Trondheim Hundeskole er svært opptatt av dyrevelferd og at all trening og behandling av hund skal foregå på en etisk forsvarlig måte. Vi ønsker derfor å gi et kurstilbud for eiere som strever med stell og som trenger hjelp, eller for deg som ønsker å begynne tidlig med forebygging. Det samme gjelder å hjelpe deg som hundeeier til å mestre teknikk og bli bedre på å lese hundens signaler slik at du skal oppleve det som hyggelig trening du ønsker å fortsette med. Denne helgen er vi så heldige å få benytte lokalene til vår samarbeidspartner AniCura Byåsen Dyrehospital!

Noen få eksempler på hva hundene våre må forholde seg til: 

 • Kloklipp 
 • Rens av sår 
 • Vaksiner 
 • Ørerens 
 • Øyedråper 
 • Vasking
 • Klipp
 • Børsting 
 • Medisinering
 • Fysioterapi eller annen rehabtrening
 • Ta på sele / halsbånd 
 • Bli tatt på av fremmede 
 • Veterinærbesøk 

For mange dyreeiere virker noen av disse punktene uoppnåelige. Mange må også få hjelp av andre for å gjennomføre en del av disse aktivitetene. Har du møtt på problemer med noe av dette? Da passer dette kurset for deg! 

Kurset har en teoretisk forankring i Choice and Control samt FearFree. Det betyr at vi etterstreber trening som er mest mulig fryktfri og best mulig for hunden på lang sikt. Instruktørene er i prosess mot å bli sertifiserte FearFree instruktører som dreier seg inn på hvordan gjøre besøk hos veterinæren så gode som mulig. 


Praktisk informasjon

Kurset vil benytte teori og praksis om hverandre, med videoeksempler og litt demonstrasjoner om det lar seg gjøre. Vi skal sette av tid til mye trening og veiledning. 

Vi trener inne på klinikken med en og en hund om gangen for best treningseffekt. 

Vi anbefaler at max 2 familiemedlemmer deltar på kurset da det er begrenset plass inne på klinikken og for å unngå for mye stress for hundene. 

Kurset egner seg ikke for barn under 12 år. 

Observatørplass er kun for en person.


Dette trenger du å ta med:

 • Godbiter (dobbel mengde av det du tror du kommer til å bruke, og ekstra god kvalitet som fiskepudding, kjøtt, leverpostei, kokt skinke....) 
 • Leke som hunden liker 
 • Utstyr du ønsker å trene med (klotang/ørerens/andre remedier/sele)
 • Bil med tildekket bur (har du ikke bil/bur anbefaler vi observatørplass, da hunden ikke skal ligge inne mellom treningsøktene)
 •  Matpakke 


Instruktører på kurset: Lea og Nikolaj


For å melde deg på kurset fyller du ut feltene, og vi setter stor pris på om du skriver en

kommentar om du har spesielle ønsker for kurset eller annen nødvendig informasjon om

hunden (for eksempel om den har allergi, er omplassert, har utfordringer rundt andre

hunder eller mennesker o.l.) Det gir oss et bedre bilde av hunden din og hvordan vi kan

tilrettelegge for en positiv kursopplevelse. (GDPR- disse informasjonene er utelukkende for vår bruk for å tilpasse kurset til deg og

hunden din, og vil ikke bli videreformidlet eller på annen måte kommersielt utnyttet.)


Hvis du likevel ikke ønsker å delta har du ifølge angrefristloven rett til å heve

kjøpet innen 14 dager. Ved påmelding i dagene før kursstart må du melde deg

av senest 48 timer før kurset starter. Les mer om angrerett her


_____________________________________________________________________________________________________________________________

Etter endt kurs vil du legges til i en Facebookgruppe hvor du kan dele fremdrift i treningen, spørsmål og videoer. Denne gruppen vil etterhvert vokse seg større ettersom det holdes nye kurs. Det vil også komme noen treningstilbud etterhvert som vi ser at det er etterspørsel. Da vil du kunne fortsette å få veiledning av instruktørene slik at du opprettholder god trening med hunden din. 

Du vil også få tilgang på 1 år med gratis miljøtrening i regi av oss. Vi er en av få aktører som tilbyr dette i etterkant av kurs, nettopp for at du som hundeeier skal oppleve å få hjelp og veiledning setter kurs. Du kan lese mer om treningene og retningslinjene våre ved å klikke her. 


Har du andre spørsmål til kurset, ikke nøl med å ta kontakt! 

mail: sorvest@trondheimhundeskole.no 

eller melding direkte til vår Facebookside: www.facebook.com/trondheimhundeskole  

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon