Så- og plantekurs

Såkurs for bybønder og balkongdyrkere.  Kurset er nå fulltegnet - ny mulighet torsdag 16. april

Vi gjentar suksessen fra tidligere år og arrangerer praktisk kurs der får du får kunnskap og inspirasjon til å komme i gang med egen grønnsaksdyrking. 

Kurset egner seg både for nybegynnere og for deg som er en litt mer erfaren kjøkkenhagegartner.

Kanskje vil du i gang med å dyrke i pallekarmer? Få gode tips og bli inspirert. Bydyrking handler om grønn glede.

På kurset vil vi blant annet snakke om hva som passer å dyrke på liten plass og hvilke vekster som er enkle å få til. Du vil også lære om frø, jord, planting, vanning, gjødsling og få andre nyttige tips. Deretter går vi i gang med å lage papirpotter og sår frø i disse. Vi legger stor vekt på økologisk/giftfritt hagebruk og på viktigheten av god jord.  

Du vil få god veiledning av erfarne kursholdere.  Aud Maren Rosseland er gartner og har lang erfaring med dyrking av grønnsaker og urter. Hilde Finckenhagen har i mange år holdt orden i egen økologisk kjøkkenhage. På kurset utveksler vi er erfaringer, og vi tar oss også tid kaffe/te-pause med servering av frukt og grønnsaker.

Vi har gjort en vurdering av hva slags grønnsaker som er relativt enkle å få til og som kan være nyttige å ha i en grønnsakshage.  På kurset finner du skåler blant annet med følgende frø:  Gresskar av typen Hokaido, squash, rødbete, grønnkål, mangold, persille, vårløk, dill, sitronbasilikum og ringblomst. 

Kurset koster kr 450.- og inkluderer kurs, frø og god økologisk såjord samt remedier til å lage praktiske potter til dine første grønnsaker. 

Ta gjerne med tomme isbokser eller liknende til å frakte med deg pottene hjem.

Påmelding til kurset er bindende, men ikke personlig og kan derfor gis i gave eller overdras til andre hvis du ikke har mulighet til å delta.

Kurset starter kl 18.00 og varer til ca kl 21.00 

NB Kun 20 plasser - dette gjør at alle får utbytte av kurset

Ønsker du å bli med i Odderøya økologiske pallekarmdyrkarlag kan du lese mer her: Bydyrking Odderøya


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon