MTF PrÝverom med Elisabeth Rustad

Kurs: MTF PRØVEROM

Kursholder: Elisabeth H. Rustad

Dato: 14. oktober 2020

Kl:  10.00 - 14.00 

Lokalitet: TBA

Pris MTF:  350,-

Pris Andre:  550,-

Max antall aktive:  8

Max antall observatører: 10

Kriterier:  Ung/Erfaren/Senior Proff

Oppdatert cv samt noter mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil.


Om kurset: 

Vi jobber med nytt eller kjent materiale og får tilbakemelding og forslag på formidling. Vi kommer til å jobbe tekst, musikk, sangteknikk og materialevalg. Om ikke deltager ønsker det annerledes tenker jeg at vi jobber med materialet rettet mot auditionsammenheng. - Elisabeth H. Rustad.

 

Øvrig info: MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 


Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


Det er 8/9 aktive plasser på MTF Prøverom, 

Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 

Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.


Materialet må kunnes utenat. 


Vi arbeider med:  Tekstforståelse og formidling. Sangteknikk og musikalitet. Materialvalg/typecasting.

Det blir kanskje ikke alt på alle, og evt ønskemål fra deltager tas hensyn til.

 

Form:  Mesterklasse

Formål:  Teste ut materiale på en person som ikke kjenner deg.

Mål: Få tilbakemelding som styrker din fremføring av materialet.


Ta med:  Noter til pianistOm kursholder:  

Elisabeth har sin utdannelse fra Högskolan för scen och musik (Artisten) i Göteborg og har ved Göteborgsoperan vært innhopper for Kristina i Kristina från Duvemåla og Svetlana i Chess, samt gjort Irene Roth i Crazy for you.  På Malmö Opera har hun gjort Fru Guishar i Dr. Zjivago, hoppet inn i rollen som Elisabeth i Tänk om (If/then) og medvirket i Kinky boots, Pippin og Rebecca. Sin debut hadde hun imidlertid i Oslo der hun gjorde Chrissy i Hair ved Det Norske teatret. På Svenska teatern i Helsinki gjorde hun Dommern i Chess, og på Wermland opera gjorde hun Betty Schaefer i Sunset Boulevard. Nå senest kunne man se henne som Florence i Chess på Säffleoperan.


Om Pianist:

Bjørge Verbaan er freelance pianist/keyboardist og kapellmester, utdannet ved 

Toneheim folkehøgskole og NTNU i Trondheim.

Etter det har han jobbet ved bl.a NTNU, Revyskolen Solbakken folkehøgskole, West End Studios, Bårdar Akademiet, Paul Mccartney-skolen(LIPA), og jobber for tiden mest ved

 Musikkteaterhøyskolen(Bachelorutdanning innen musikkteater) og Complete vocal Institute(CVI).

Han spiller i band med bl.a Børli-tolkeren Erik Lukashaugen og Signe Marie Rustad. 

I 2016 spilte han på forestillinger som Den glade enke(alternerende på Oslo Nye), Kristina från Duvemåla(Lillestrøm), Da verden kom på skinner(Lillestrøm), Den hvite dame(Halden)  og Fløtarguten(Osen). Han vikarierer også bl.a på et Elvis-show produsert av Gusty Utterdahl.

I 2017-18 komponerte og produsert han musikken til Askepotts jul(Latter), var kapellmester på Jesus Christ Superstar(Haugesund) og på turné på Riksteatrets oppsetning av Trollmannen frå Oz. 

På Lillestrøm kultursenter har han vært pianist på Bymusikalen Da verden kom på skinner og Chess in Concert. I tillegg har han vært musikalsk ansvarlig på Festningsspillet Majestetsforbrytelsen(Kongsvinger).

I 2019 har han komponert, arrangert og medprodusert albumet og bestillingsverket Der draumar sviv - Haugtussa i nye tonar. Han er også på norgesturné høsten 2019 med Over Norges ABBA-show Vi elsker ABBA.

Han har jobbet med tresifret antall teater- og revyproduksjoner i Oslo/Akershus og Hedmark, bl.a som orkesterleder i uroppsetningen av musikalen Tante Pose og Festningsspillet på Kongsvinger, og som auditionpiansist og repetitør bl.a for 2Entertain og Musikkteaterforum.

På TV har han vært musiker i bl.a Fame Factory og Sangstjerner på TV3, og vært arrangør, musiker og repetitør i spillefilmen "Ta meg Med" 2013/14, produsert av Monster Scripted og regissert av Per Olav Sørensen,

og spilt inn musikk til bl.a norske Talenter og svenske Talang.

Han jobber også som studiomusiker,

og med eventprodukter,  som Kultur & Ukultur, Motarbeider.no og Full Fres.

Han har vært pianist med Stephen Brandt Hansen siden de satte opp The Best of Andrew Lloyd Webber på Chat Noir i 2005,  flere runder på Trøndelag teater, senest desember 2012, og vært på turné med Riksteatern i Sverige(2009).


Registreringsskjema