Fattekurs, (25. - 27. oktober 2019)

I dette kurset lærer du grunnleggende teknikker for å sette/fatte stener og perler i smykker. Kurset vil hovedsaklig legge vekt på sarg/kassefatninger, dvs man lager en kasse tilpasset stenen og forsiktig hamrer kanten ned over stenen. Vi vil også se nærmere på gnifatninger, å feste sten i smykke uten klør.  
Du vil også lære hvordan perler skal festes til smykker og generell teori rundt stener og perler.

Etter dette kurset vil du være i stand til å besmykke dine egne smykker med stener og perler. Det vil kreves øving på egenhånd for å beherske disse fatteteknikkene.

For å delta på dette kurse kreves det ingen erfaring. Du vil få utdelt smykker, stener og perler som du skal bruke under kursets gang. Kurset omfatter ikke loddeteknikk , men det er en fordel om du har generell verktøyforståelse og kan borre/frese.


Instruktører: Fatter og gullsmed Remy Bugge.


Det legges inn 45 min lunsjpause lørdag og søndag, ellers tar vi små pauser etter behov. Lokalet har et lite kjøkken med kjøleskap om du tar med matpakke, ellers er det butikker og kafeer i nærheten for å kjøpe lunsj.

Praktisk informasjon:

Sted: Bugge & Authen, Bentsebrugata 31 C, 0467 Oslo
Fredag: 17:00-20:00 (introduksjon, teori og praktisk arbeid)
Lørdag: 10:00-18:00 (praktisk arbeid)
Søndag: 10:00-16:00 (praktisk arbeid frem til 15:30, så avslutter vi med opprydding og opptelling av verktøy)


NB! Alle påmeldinger er bindende. Du kan ikke melde deg kursene, og betalinger blir ikke refundert. Ved sykdom må sykemelding fremvises. Du kan enten flyttes til neste ledige kurs eller få pengene tilbake.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon