Grunnkurs 1, (6. - 8. september 2019)

I dette kurset tar vi for oss de grunnleggende teknikkene for å lage smykker selv. Vi vil fokusere på lodde-, sage-og fileteknikk, men også gå innom enkel formgivning av metallet, sliping og polering, samt generell sikkerhet og hensyn å ta i et gullsmedverksted.

Som kursdeltaker vil du få jobbe med øvningsoppgaver i messing før du begynner å jobbe i sølv, og vi vil ferdigstille to sølvringer i løpet av kursdagene. 

Etter dette kurset vil du være i stand til å fortsette på egen hånd, og lage enkle smykker med utgangspunkt i trå og plate, som f.eks ringer og armbånd.

Kurset krever ingen forkunnskaper og passer til deg som vil ta et skritt videre i smykkeverdenen. Vi vil jobbe med en grunnleggende utstyrspakke.

Grunnkurs 1 er et gullsmedteknisk kurs og vi vil ikke fokusere på design.

Praktisk informasjon:

Sted: Bugge & Authen, Bentsebrugata 31 C, 0467 Oslo
Fredag: 17:00-20:00 (introduksjon, teori og praktisk arbeid)
Lørdag: 10:00-18:00 (praktisk arbeid)
Søndag: 10:00-16:00 (praktisk arbeid frem til 15:30, så avslutter vi med opprydding og opptelling av verktøy)

Instruktører: Gullsmed Ane Haugen og gullsmed Ulrikke Johansen

Det legges inn 45 min lunsjpause lørdag og søndag, ellers tar vi små pauser etter behov. Lokalet har et lite kjøkken med kjøleskap om du tar med matpakke, ellers er det butikker og kafeer i nærheten for å kjøpe lunsj.

Vel møtt til en spennende kurshelg!

NB! Alle påmeldinger er bindende. Du kan ikke melde deg kursene, og betalinger blir ikke refundert. Ved sykdom må sykemelding fremvises. Du kan enten flyttes til neste ledige kurs eller få pengene tilbake.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon