Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Så- og plantekurs

Vårens tema:  Italia


Foredrag, tre småretter og fire viner til kun kr 550.-


Fredag 26. april kl 19.00 – ca kl. 22.00

Igjen har Grønt Senter gleden av å invitere til vår populære vinsmakekveld der vi matcher edle dråper med tilhørende småretter. Denne gangen har vi tematisk valgt å holde oss til Italia. Dette noe uregjerlige støvelland ved Middelhavet har en rekke fremragende vinprodusenter som jobber i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i vinmark eller kjeller.

Vinsmakingen arrangeres i samarbeid med Frederik Kolderup fra importøren NON DOS som i mer enn ti år har arbeidet med produsenter som lager vin på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer. Vinene er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert – dette er begreper du vil få en større kunnskap om under smakingen. Vi kan love deg en hyggelig kveld i godt selskap der du får smake usminket, ren og levende vin.

Begrenset antall plasser.

Her er vinene som vil bli servert:

Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Maurizio Donadi lager biodynamisk prosecco slik den opprinnelig ble laget – i Valdobbiadene-Conegliano i nordøst-Italia. Vinen gjæres på amfora og sement. Og når våren kommer tappes den på flaske, hvor den danner bobler på naturlig vis. Bunnfallet er intakt (colfòndo), noe som bevarer både friskhet og aromaer.

Cinque Campi Particella 

Cinque Campis vinmarker ligger i åssiden over Reggio, i Emilia-Romagna. Gården og vinåkrene har gått i arv fra far til sønn i over 200 år. Vanni Nizzoli holder stafettpinnen nå.

Caravaglio Salina Bianco Occhio di Terra

Antonino Caravaglio holder til ved foten av vulkanen Monte dei Porri på øya Salina utenfor nordkysten av Sicilia. Han eier totalt 16 hektar økologisk sertifiserte vinmarker fordelt på 60 små parseller på de vulkanske øyene Salina, Vulcano og Lipari utenfor nordkysten av Sicilia.

Castell’in Villa Chianti Classico

Castell'in Villa drives av den greskfødte Prinsesse Coralia Pignatelli della Leonessa, som bor i et middelaldertårn i den nordlige delen av Castelnuovo Berardenga, i Chianti Classico. Av de totalt 300 hektarene på eiendommen er 54 plantet med vinmarker som dyrkes på økologisk vis. I tillegg til vin lages det olivenolje fra 6000 oliventrær og det jaktes på fasan, hare og villsvin i skogen.

Servering

Det er sagt at italieneren er virkelig gode på tre ting: Vin. Mat. Og kombinasjonen vin og mat.

Vi skal prøve å gjøre ære på temaet Italia og vil derfor servere tre småretter – to vegetariske og en fiskerett som matcher de edle dråper og kompletterer smakspaletten. (Det presiseres at dette vil være mindre retter og ikke full middag).

Det er Hege Vevle som er ansvarlig for matserveringen. Hun har hatt lidenskap for mat og smak helt siden hun som 15-åring begynte å arbeide på kjøkken. Hege har vært medlem av Hjemmekokklauget - som ble ledet av Eyvind Hellstrøm, og for fire år siden ble hun kåret som årets norske hjemmekokk.  Etter å ha arbeidet blant annet hos Bølgen & Moi, har hun nå mange varierte oppdrag. Det er smaken som er i fokus, og maten blir laget med både hjerte og hjerne.


Ordinær pris kr 750.-

Pris FVN-fordel og mottakere av Grønt Senters nyhetsbrev kr 550.-

NB Kun få plasser ledig



Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon