Hverdagslydighetskurs på Melhus


Dette kurset er for hunder som er fylt 6mnd og oppover.


Hos oss i Trondheim Hundeskole står du og hunden din i fokus, og vi er opptatt av at man skal få et så trivelig hundehold som mulig. Det vil si at de metodene vi benytter oss av er tilpasset deg og din hund, og deres forutsetninger. Et hverdagslydighetskurs gir deg en ypperlig mulighet til å trene hunden din på situasjoner som er vanskelige eller utfordrende, og samtidig blir du kjent med hunden din på en ny måte.

Alle kursene våre er små, med minimum to instruktører pr. kurs. Det vil si at dere får den oppfølgingen dere skulle trenge, svar på spørsmål og hjelp til utfordringer dere eventuelt møter på.
Alle våre instruktører har tatt to års utdanning, og har lang erfaring med hund.
Vi benytter oss utelukkende av positive metoder, basert på lang forskning omkring feltet. Dette gir også de beste resulatene i det lange løp. Unge hunder kan spesielt være en prøvelse, så det er viktig for oss at du finne måten å trene på hvor du og hunden din faktisk kan lykkes.

Vi er svært opptatt av mestring, det være seg i passeringssituasjoner med andre hunder, eller det å være rolig og trygg rundt barn. Det vil si at vi legger godt til rette for at dere får den veiledningen dere trenger.


På dette kurset skal vi gjennom følgende momenter og temaer:
Teorikveld
- Kontakt
- Bli i ulike situasjoner
- hvordan være rolig inne og ute
- Være rolig i nærheten av andre hunder
- Stell og behandling av hunden
- Gå pent i bånd
- Forbudstrening (nei-øvelse) og ventetrening
- Hilsetrening
- Innkalling
- Møtetrening med hunder
- Problemforebygging, problemløsning
- Miljøtrening
- Hundens 5 om dagen (aktivisering)

Dette er en grunnliste over emner og momenter som skal gjennomgås. Hvilken rekkefølge kan variere fra kurs til kurs, nettopp fordi hunder er forskjellige. Hvis noen har spesielle ønsker eller har øvelser man vil trene mer på, prøver vi å få tid til dette. Si gjerne ifra om det er noe spesielt du har lyst til å lære!

Oppstart er tirsdag 15. januar kl 18:30

Den første kvelden er det kun teori og avholdes på Øya videregående skole Kvålsvegen 133, 7228 Kvål - Inngang merket Dyreklinikk. 

 Da skal hunden IKKE være med.  Se kart

Den første kvelden er ren teorikveld og varer til ca 21.30. Da går vi blant annet gjennom hundens signaler, læring og metoder og valpens utvikling til å bli en voksen hund.

De resterende 6 kvelder som også er på tirsdager (praktisk trening), foregår på Øya Videregående Skole, Kvål. Første praktiske kveld er 22. januar kl 20:00. Treningene vil foregå ute.

Kle dere og hundene etter været!


For å melde deg på kurset fyller du ut feltene, og vi setter stor pris på om man skriver en kommentar om ønsker til kurset eller annen nødvendig informasjon om hunden (for eksempel om den har allergi, er omplassert, har utfordringer rundt andre hunder eller mennesker o.l.) Det gir oss et bedre bilde av hunden din og hvordan vi kan tilrettelegge for en positiv kursopplevelse. Du kan også skrive om du ønsker noe spesielt ut av kurset, eller om dere har utfordringer i ulike situasjoner med hunden.


Etter endt kurs får dere tilgang på et års gratis miljøtrening i regi av oss.
Disse treningene blir annonsert via Facebook-sidene våre, og foregår en gang i uken.  

Om du skulle ha andre spørsmål vedrørende kurset kan du sende oss en e-post:
sorvest@trondheimhundeskole.no

Dersom du mot formodning ikke kan delta på kurset etter å ha betalt, men melder deg av 48t før kursstart, refunderes deler av kursavgiften.
Krav for refundering er dersom dokumentert sykdom hos hund eller eier. 

Registreringsskjema