Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Hvordan få fart på bioøkonomien?

I oktober ble Shelterwood, et nytt investeringsselskap for skog- og trenæringen lansert. Bak selskapet står Investinor, Norsk Skogkapital, Skogbrand Forsikring, Borregaard og Norske Skog. Shelterwood kan tilby risikokapital til lovende prosjekter i en tidlig fase.

I skog- og trenæringen er det oppgangstider og sterk etterspørsel etter tømmer, men utfordringen er å bygge opp en norsk industri som kan foredle råstoffet med høy verdiskaping. Bygg og fôr er eksempler på områder der skogbaserte alternativer gir høy klimagevinst. 

Hva må til for å skape sterkere økonomisk vekst basert på det fornybare råstoffet vi har? Vi spør hva politikerne kan gjøre for å skape større markeder for fornybare produkter og hva industrien er i stand til å levere.  


08.00                     Velkommen v/ Olav Veum, styreleder i Norges Skogeierforbund

08.05                     Presentasjon av Shelterwood: Stig Andersen, daglig leder i Shelterwood og Anders Roger Øynes, styreleder i Shelterwood

08.20                     Hva kan politikerne gjøre for å stimulere bioøkonomien v/ Erlend Grøner Krogstad, rådgiver industrielle rammevilkår i Norges Skogeierforbund

08.30                     Ny Mjøsbru og Moelvens investeringer v/ Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven

08.40                     En norsk verdikjede rundt bærekraftig fôr v/ Margaret Øverland, senterleder i Foods of Norway



09.00 – 09.30 Paneldebatt ledet av Olav Veum

Ingunn Foss, H 

Nils Kristen Sandtrøen, Ap 

Geir Pollestad, Sp 

André Skjelstad, V

Morten Kristiansen, Moelven 

Anja Bakken Riise, Fremtiden i våre hender

 

Registreringsskjema