Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Foreldrekurs om matintoleranse

Har ditt barn fått påvist matallergi eller matintoleranse? Eller har du mistanke om at noe i maten bidrar til ditt barns helseutfordringer? Da er dette et nyttig kurs å få med seg.

På dette kurset vil du lære mer om hvordan maten, særlig gluten og melk, kan påvirke kroppen både fysisk og mentalt. 

I løpet av kursdagen vil du bl.a. lære om:

  • Hva er matintoleranse og hva skjer med kroppen ved ubehandlet matintoleranse?
  • Hvordan matintoleranse dokumenteres
  • Betydningen av sunn tarmflora, og av omega-3
  • Valg av sunne alternative matvarer, med smaksprøver
  • FodMap – andre matvarer som kan gi reaksjoner
  • Hvordan forholde seg til helsevesenet, SFO, skolen og familien
  • Andres og egne erfaringer

Kursprisen inkluderer lunsj.

OM KURSHOLDERNE

Gunn-Karin Sakariassen

Gunn-Karin er ernæringsterapeut og forfatter.  Hun er også kjent for sine foredrag om kost og helse. Hun er nestleder i Mat & atferd og er spesielt opptatt av å hjelpe barn og ungdom til en bedre helse.
Hun vil lære deg om hvordan man legger om kosten til ikke bare gluten - og melkefritt, men også hvordan «snike» inn tarmvennlig mat, mere proteiner og mere sunt fett inn i kosten til hele familien.

Anbjørg Hellestræ

Anbjørg jobber ved Stavanger Ernæringsklinikk. Hun har en bachelor i Ernæringsfysiologi og master i helsevitenskap med spesialisering i psykisk helsearbeid.
Anbjørg holder både kurs og forelesninger, bl.a. «mat for den mentale helsen» for ansatte i kommunen og privat. 
Hennes store interessefelt er sammenhengen mellom psykisk helse og ernæring.

 

Registreringsskjema