Har ditt barn fått påvist matallergi eller matintoleranse? Eller har du mistanke om at noe i maten bidrar til ditt barns helseutfordringer? Da er dette et nyttig kurs å få med seg.
På dette kurset vil du lære mer om hvordan maten, særlig gluten og melk, kan påvirke kroppen både fysisk og mentalt.
I løpet av kursdagen vil du bl.a. lære om:
- Hva er matintoleranse og hva skjer med kroppen ved ubehandlet matintoleranse?
- Hvordan matintoleranse dokumenteres
- Betydningen av sunn tarmflora, og av omega-3
- Valg av sunne alternative matvarer, med smaksprøver
- FodMap – andre matvarer som kan gi reaksjoner
- Hvordan forholde seg til helsevesenet, SFO, skolen og familien
- Andres og egne erfaringer
Kursprisen inkluderer lunsj.
OM KURSHOLDERNE
Gunn-Karin Sakariassen
Gunn-Karin er ernæringsterapeut og forfatter. Hun er også kjent for sine foredrag om kost og helse. Hun er nestleder i Mat & atferd og er spesielt opptatt av å hjelpe barn og ungdom til en bedre helse.
Hun vil lære deg om hvordan man legger om kosten til ikke bare gluten - og melkefritt, men også hvordan «snike» inn tarmvennlig mat, mere proteiner og mere sunt fett inn i kosten til hele familien.
Anbjørg Hellestræ
Anbjørg jobber ved Stavanger Ernæringsklinikk. Hun har en bachelor i Ernæringsfysiologi og master i helsevitenskap med spesialisering i psykisk helsearbeid.
Anbjørg holder både kurs og forelesninger, bl.a. «mat for den mentale helsen» for ansatte i kommunen og privat.
Hennes store interessefelt er sammenhengen mellom psykisk helse og ernæring.