Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Konsert - Damer i Domen

FORHÅNDSBILLETTSALG ER NÅ STENGT.

DET VIL VÆRE MULIG Å KJØPE BILLETTER HELT FREM TIL KONSERTSTART PÅ BESØKSSENTERET TIL NIDAROSDOMEN.

VEL MØTT!


Cantus, m/dirigent Tove Ramlo-Ystad

Nidarosdomens jentekor, m/dirigent Anita Brevik

Schola Sanctae Sunnivae, m/dirigent Anne Kleivset

Medvirkende musikere: Henning Sommerro og Øyvind Smidt

Offentlig konsert i forbindelse med Nordisk Korlederkonferanse i Trondheim helga 5.-7. oktober, der noen av landets fremste kor og dirigenter møtes til felles inspirasjon gjennom seminarer og konserter. 

Trondheim har noen av Norges aller fremste dame- og jentekor, og fredag kveld 5/10 kan du få oppleve tre av dem samlet til en vokal høstkveld i Nidarosdomen. Velkommen!

Cantus tilhører eliten av nasjonale og internasjonale kor. Ensemblet sitt varemerke er det homogene men likevel personlige uttrykket, og drivkraften er ønsket om å være en opplevelse for sitt publikum. Cantus har blitt lagt merke til internasjonalt for deres fremragende prestasjoner i korkonkurranser, og de har også representert Norge og Europa på flere internasjonale festivaler og konferanser. Cantus ble stiftet i 1986 og Tove Ramlo-Ystad har hele tiden vært deres faste dirigent.

Nidarosdomens jentekor ble stiftet i 1992, og er et av fem kor i Nidarosdomen. Koret kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet og stor musikalsk spennvidde. Jentekoret deltar aktivt i Nidarosdomens gudstjenesteliv og har deltatt på mange store nasjonale begivenheter der. De holder egne konserter i og utenfor kirken, i tillegg til turneer, konkurranser, festivaler, CD-innspillinger og oppdrag for næringsliv. Koret har ca 75 medlemmer i alderen 10–20 år,og ledes av Anita Brevik.

Schola Sanctae Sunnivae er et frittstående vokalensemble som består av 12-14 kvinnelige, skolerte sangere. Helt siden starten i 1992 har Schola Sanctae Sunnivae sett det som sin hovedoppgave å restaurere, dokumentere og presentere gregoriansk sang fra tidlig middelalder med tradisjon som har sitt utspring i Solesmes i Frankrike, og er et av få ensembler som tar vare på gregoriansk sang knyttet til Nidaros og norsk middelalderhistorie. Ensemblet ble startet av dirigent Anne Kleivset som siden har vært dirigent og kunstnerisk leder.

 

Registreringsskjema