Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Kurslederopplæring i Kurs i Bekymringsmestring

Velkommen til en fem dagers kurslederopplæring i Kurs i Bekymringsmestring.

Det er et stort behov for gode behandlingstilbud for personer som strever med angst, bekymringer og stress i sin hverdag. Forekomsten av angsttilstander og stressrelaterte plager er høy, og Kurs i Bekymringsmestring er laget for personer som opplever denne typen problematikk.

Kurset ble utviklet i 2015 av psykologene Serina Vorland og Eirik Jørgensen Sollie. Vorland arbeidet da som psykolog i Haugesund kommune, og opplevde at behovet for hjelp knyttet til angst og stressrelaterte plager var langt større enn hva den kommunale psykiske helsetjenesten kunne dekke gjennom å tilby individualterapi. Ønsket om å kunne hjelpe flere med denne typen vansker på én gang  dukket dermed opp, og slik ble Kurs i Bekymringsmestring til.

Kurset har nå blitt holdt åtte ganger i Haugesund, og over 150 personer har deltatt. Resultatene og tilbakemeldingene er gode. Deltakerne viser betydelig nedgang i generelt symptomtrykk, angstsymptomer og depresjonssymptomer etter fullført kurs, målt ved bruk av standardiserte kartleggingsverktøy.

De gode resultatene og tilbakemeldingene vi har fått gjør at vi tenker at Kurs i Bekymringsmestring kan komme til glede og nytte flere steder i Norge. Kurset er passende for de kommunale psykiske helsetjenestene, i skole- og studenthelsetjeneste,  i spesialisthelsetjenesten eller i privat regi av helsepersonell som driver for seg selv. For å gjøre tilbudet tilgjengelig flere steder tilbyr vi derfor nå opplæring for sertifisering som KBM-kursleder.

Formål
Lære opp kursledere som deretter kan holde kurs i egen kommune, virksomhet eller foretak.

Målgruppe
Målgruppen for kurslederopplæringen er helsepersonell, eller andre med relevant utdanning, som ønsker å arbeide med å hjelpe personer med ulike angsttilstander og stressrelaterte plager. Erfaring fra arbeid innen psykisk helse er en stor fordel. Kurset vil være aktuelt for blant annet leger, psykologer, sykepleiere, fysioterapeuter, helsefagarbeidere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, vernepleiere, og kliniske sosionomer. 

Ta gjerne kontakt med Serina Vorland dersom du ikke er helsepersonell, og lurer på om din utdannelse er relevant. 



Det anbefales at man er to eller flere personer fra hver kommune, virksomhet eller foretak som gjennomfører kurslederopplæringen, og at man er to kursholdere som arbeider sammen når man etter opplæringen starter opp eget kurs.

Innhold
Kurs i Bekymringsmestring består av 10 samlinger på 2,5 timer.  Kurslederopplæringen foregår over fem intensive og sammenhengende dager, hvor vi vi gå gjennom to samlinger hver dag. På kurslederopplæringen vil du lære kurset gjennom å selv få erfare hvordan det er å delta på de forelesningene som du senere selv skal holde når du holder Kurs i Bekymringesmestring. I tillegg vil det bli tid til refleksjon og tips til selve kurslederrollen, samt praktiske hensyn man må tenke på.

I tillegg til opplæringen på dagtid (fra kl.09.00 - 16.00), er det anbefalt at kursdeltakerene bruker tid til å forberede seg til neste dag ved å på kveldstid gå gjennom det samme hjemmearbeidet som deltakerne på kurs i bekymringsmestring får. Det anbefales derfor å sette av 1 - 2 timer på kveldene i kursuken for å få maksimalt utbytte av kurset. Mange vil nok oppleve at det kan være en fordel å overnatte på kursstedet.

De 10 samlingene som Kurs i Bekymringsmestring består av, og som du vil få opplæring i å holde, består av følgende tema:

Samling 1:
Tema 1: Hva er Kurs i Bekymringsmestring?
Tema 2: Hva er angst?
Tema 3: Hva er det egentlig vi gjør når vi bekymrer oss?

Samling 2:
Tema 4: Er det at du bekymrer deg utenfor din kontroll?
Tema 5: Bruker du noen uhensiktsmessige strategier?
Tema 6: Er det mulig å utsette det å bekymre seg?

Samling 3:
Tema 7: Er det nyttig å bekymre seg?
Tema 8: Hvordan kan du effektivt løse problemer?

Samling 4:
Tema 9: Hvordan kan dine tolkninger påvirke hva du føler og gjør?
Tema 10: Hvilke tankefeller går du i?
Tema 11: Hvordan påvirker dine tidligere erfaringer hva du tenker?

Samling 5:
Tema 12: Hvordan kan du gi slipp på bekymringer?
Tema 13: Hvordan kan pusten hjelpe deg å falle til ro her og nå?
Tema 14: Vil du være med på et meditasjonsprosjekt?

Samling 6:
Tema 15: Er du, eller gjør du?
Tema 16: Hvordan sette grenser for deg selv og andre?
Tema 17: Ser du gjennom tankene dine, eller på dem?

Samling 7:
Tema 18: Hva kan følelsene dine fortelle deg?
Tema 19: Flykter du fra følelsene dine?
Tema 20: Hvordan kan du komme mer i kontakt med følelsene dine?

Samling 8:
Tema 21: Hvordan kan du bli mer glad i deg selv?
Tema 22: Er du villig til å tåle usikkerhet?
Tema 23: Hvordan kan du akseptere usikkerhet?

Samling 9:
Tema 24: Hva har du lært?
Tema 25: Hva vil du arbeide med videre?

Samling 10:
Oppfølgingssamling

Etter kurslederopplæringen:
Det er anbefalt at kursdeltakerne holder eget kurs kort tid etter gjennomført kurslederopplæring, for å bruke den nye kunnskapen og integrere teori og praksis raskest mulig. Det tilbys veiledning og videre oppfølging for å komme i gang med egne kurs.

Pris: 8950,- Pris inkluderer undervisning, kursmateriell og dagpakke hotell, samt veiledning over internett dersom det skulle være behov for det når man etter kurslederopplæringen starter opp egne kurs.

Overnatting: Hotell Scandic Haugesund tilbyr overnatting til de kursdeltakerne som ønsker det til avtalt pris 1020,- per rom per natt.

Påmeldingsfrist: 26. august 2018 

 


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon