Kostholdskonferansen på Stord

Kostreform for bedre helse - Hordaland fylkeslag har den store ære av å invitere til en fantastisk inspirerende og kunnskapsrik konferanse på Stord, lørdag 28. april 2018. Dette er første gang Kostholdskonferansen arrangeres på Stord og vi gleder oss!

Årets konferanse har fått tittelen "En god fordøyelsen - en fornøyelse" og fokuset blir på tarmhelse, betennelse og diabetes. 

Sliter du med diffuse symptomer eller har en diagnose du ønsker å bli kvitt? På denne konferansen får du masse inspirasjon, informasjon og tips på hvordan gå frem for å få bli frisk eller få bedre livskvalitet.

Fire flotte og solide foredragsholdere vil gi deg masse påfyll og inspirasjon til å bedre helsen din. Ta med venner, naboen eller bestemor. Dette blir gøy!

PROGRAM:

09.00-09.45 Registrering

09.45-10.00 Velkommen v/leder i Kostreform Hordaland

10.00-11.10 Eva Fjeldstad - Takk for maten!

11.10-11.30 Pause

11.30-12.15 Jens Veiersted - Fordøyelse en fornøyelse, eller bare noe dritt?

12.15-13.15 LUNSJ

13.15-14.00 Jens Veiersted - forts.

14.00-14.45 Mette-Marit Nordby - Fra syk til frisk ved hjelp av ren mat, livsstil og nye tankemønstre

14.45-15.00 Pause

15.00-15.45 Vigdis Benno Hjelmås - Veien til et friskere og gladere liv med diabetes

15.45-16.00 Avslutning m/loddtrekning


BILLETTER/PRAKTISK INFORMASJON

Pris for medlemmer: 500 kr.

Pris for ikke-medlemmer: 625 kr.

Billetten inkluderer pausemat og kaffe/te. Lunsj kan kjøpes i hotellets restaurant eller på Rema1000 som ligger like ved.
Gratis parkering ved hotellet.FOREDRAGSHOLDERE:


EVA FJELDSTAD


“Alle” er nå kjent med at forstyrrelser i tarmbakteriefloraen og lekk tarm kan føre til store helseproblemer. Forskning viser at tarmbakteriene ikke bare styrer vår fysiske helse, men også om vi føler oss deprimerte, eller er lykkelige – og til og med hva slags mat vi har lyst på. Kommunikasjonen mellom kroppen og hjernen er kompleks og interessant. 

Eva Fjeldstad vil i sine foredrag gå gjennom hvordan ulike matvarer påvirker tarmbakteriene og tarmhelsen og hvordan de kan kombineres for å øke den positive effekten ytterligere. Foredraget tar utgangspunkt i den nye boka “Takk for maten! Boka som tarmen din har ventet på.” 


JENS VEIERSTED


Maten påvirker oss i større grad enn de fleste er klar over. Dette kan gi dårlig helse om vi velger mat som ikke nærer oss tilstrekkelig. Men det er heldigvis enkelt å ha et kosthold som gir både fysisk og psykisk god helse når vi vet hva vi skal gjøre.

Jens Veiersted er utdannet bygningsingeniør og tok i 1981 grunnfag i idrett ved Norges Idrettshøyskole. Siden den gang har han vært svært engasjert i trening, ernæring og helse. Han er utdannet ernæringsterapeut fra Institute for Optimum Nutrition i London og er fagansvarlig for ernæringsfagene ved Tunsberg Medisinske Skole.VIGDIS BENNO HJELMÅS


Vigdis Benno Hjelmås vil i fordraget "Veien til et friskere og gladere liv med diabetes" fortelle sin dramatiske historie fra sykdommen som holdt på å ta livet hennes - men også om fryden og gleden ved å spise seg friskere.


•Hva er fornuftig å spise for en diabetiker?

•Kan vi forhindre senskader og komplikasjoner?

•Hvorfor er det smart å spise mindre karbohydrater = sukker?

Vigdis har hatt diabetes type 1 siden 1969. Hele tiden fulgte hun rådene fra myndighetene og Diabetesforbundet, men ble stadig dårligere. Etter hvert ble det komplikasjoner med blødninger på øyebunnen, muskel/skjelettplager, inaktivitet, diabetessår og fare for amputasjon, betennelser og flere blodforgiftninger.

Hun forsto etterhvert at dette ikke kunne fortsette og tok ansvar for eget liv og helse. Noe drastisk måtte gjøres. Hun valgte å bli en "ulydig" diabetiker og det reddet livet hennes. Hun forsto at "mat er medisin" 


METTE-MARIT NORDBY


For 22 år siden gikk Mette-Marit fra et aktivt liv med en spennende jobb, til å bli "hun syke", nesten over natten. Hun var uten energi, hadde mye smerter og var delvis avhengig av rullestol. Bare hun tok nok medisiner, ble det sagt, ville hun bli bedre. Men jo flere medisiner hun tok, jo sykere ble hun. 

De anbefalte kostholdsråden ble hun også verre av, så der stod hun uten noen mulighet til å påvirke sin egen hverdag. På grunn av alle allergiene sine begynte hun etter noen år å se nøyere på maten. Ren mat, livsstil og nye tankemønstre, ble hennes nøkler til en frisk kropp. Hør hennes historie i dette sterke foredraget.

VEL MØTT!

Registreringsskjema