Askøy Rundt Padlefestival 2018

Askøy Kajakklubb ønsker å samle padleentusiaster fra fjern og nær til en sosial og fantastisk padleopplevelse rundt Askøy. Turen byr på det beste av Askøy sin kultur, natur og historie. På de lengste etappene blir det tidtaking. De korte etappene går med turleder og er en fin introduksjon til å padle lang etappe ved en senere anledning.

Fredag 31. august:
Åpning av festivalcamp på Herdla
Festivalcampen, som ligger på Herdla Fort ved Gone Paddling sine lokaler, åpner fredag 31. august kl. 16.00. Det blir da mulighet til å sette opp telt på anvist plass.


På ettermiddagen blir det mulighet til å ta seg en padletur i Herdla-området, eller man kan vandre rundt på gjøre seg litt kjent på Herdla. Herdla er en egen øy med fastlandsforbindelse til Askøy. Her stifter man bekjentskap med et rikt fugleliv, krigshistorie og en unik natur.

Om kvelden blir det grilling og sosialt samvær. Askøy Rundt stiller med enkel grillmat og tilbehør.

 

Lørdag 1. september:

Kl. 10.00 - Lang etappe (Strusshamn - Herdla) 
Start for den lengste distansen (ca. 28 km) går fra Sjoddien i Strusshamn Kultursenter. Her finner man den best bevarte trehusbebyggelsen på Askøy fra tidlig 1800-tallet. Strusshamn var på sytten- og attenhundretallet karantenehavn for seilskip på vei til Bergen.

Fra Strusshamn går turen langs den vakre vestsiden av Askøy til Herdla naturreservat som ligger helt nord på Askøy. Vi padler mest innaskjærs langs land med noen lett eksponerte strekk. 


Kl. 11.00 - Kort etappe (Kollevåg - Herdla)
Start for den korteste distansen (ca. 18 km) går fra Askøy Seilsportsenter/Kollevåg og følger samme rute som den lengste distansen til Herdla.


Lørdag ettermiddag/kveld
På ettermiddagen/kvelden blir sosialt samvær i nydelige omgivelser på Herdla. Det blir leirbål, felles middag, dans og underholdning. Arrangementet har skjenkebevilling. Under kveldsarrangementet lørdag blir det premiering (premien trekkes ut blant deltakerne som er til stede på kveldsarrangementet, uavhengig av etappe eller resultat).

 

De som ønsker en mer komfortabel overnatting kan kontakte Biologen Herdla. Ta direkte kontakt med Biologen Herdla for bestilling.

 

Vi vil også legge til rette for at samarbeidspartnere kan presentere kajakkutstyr og holde aktiviteter til vanns eller til lands.


 

Søndag 2. september:


Kl. 08.00 Felles frokost
Dag to starter med felles frokost for overnattende deltakere. Det blir mulighet for å smøre lunsjpakke og fylle termosen.


Før start møter deltakerne, både til lang og kort etappe, nede på stranden for registrering og klargjøring for start/transport. Kajakker til kort etappe blir lastet på kajakkhenger nede ved stranden. Deltakernes bagasje går med felles transport fra festivalcampen til målområdet i Strusshamn.


Kl. 10.00 - Lang etappe (Herdla - Strusshamn)
For de som skal padle lang distanse (ca. 32 km) går turen langs Herdlefjorden og Byfjorden tilbake til Strusshamn.

Kl. 11.00 - Kort etappe (Hanevik - Strusshamn)
De som padler kort distanse, kjører selv eller blir fraktet til Hanevik, og følger samme rute derfra til Strusshamn (ca. 19 km). Dette gjør at alle padlere vil ha målgang i Strusshamn og kan nyte padlefestivalens gode sveler. 
  

 

Vi gleder oss til en flott helg sammen med dere!!

 

Om du lurer på noe så ta kontakt på epost

padlefestivalen@askoykajakklubb.no 

 

 

Med vennlig hilsen

Askøy Kajakklubb

 

Registreringsskjema