Blåmuggost og Vin

Blåmuggost og Vin


Onsdag 22.11.17 kl. 19:00 - FUULT


Vi lader opp til jul med de typiske blå juleostene; smaker et fint kobbel norske og utenlandske varianter og forsker litt på hva slags viner som passer til. Stor stemning med mange gode oster og mye god drikke på fjorårets kurs. Her kan du virkelig hente inspirasjon både til julens oster og dertil egnet drikke.

I tillegg vil du lære litt om hva blåmuggost er, hvordan den tilvirkes og hva som gjør de forskjellige ostene nettopp det; forskjellige. Krever ingen forkunnskap, men du bør like blåmuggost eller ha bestemt deg for å ville lære å like det. Så skal du ikke se bort fra at vi lurer inn en god hollandsk Edamer eller Gouda i tillegg. Alle julete ostegodsaker er ikke nødvendigvis blå.

En kveld med ost, vin (og sikkert en egnet øl også), samt annet passende tilbehør, for ikke å glemme facts og fun facts, anekdoter og annen mer eller mindre nyttig informasjon. Du får i tillegg et lite hefte om hva blåmuggoster er og hvordan de tilvirkes, inkludert beskrivelse av de mest vanlige/populære og noen andre, 🙂 samt et hefte om hvordan best kombinere ost og vin.


Ostene vil blant annet omfatte disse:

Stichelton

Stilton

Shropshire Blue

Roquefort

Råblå


Viner blir tradisjonelle, men med en tvist:

Portvin

Sauternes

Sherry Solera

...og kanskje noe fra kjelleren


Jan Peter Aursnes er Oste Evangelist og driver nettstedet OstePerler.no.  Videre er han Fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon samt at han skriver om ost for Norske Vinklubbers Forbund og deres medlemsblad Bulletinen. Han holder også kurs for privatpersoner og bedrifter. Gjennomført Grunnkurs i norsk tradisjonsysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, Aurland.Når: Onsdag 22. november kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 700,-
Pris: 
Ikke medlem kr 850,-
Påmelding:   https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=217421


Velkommen!

 

Registreringsskjema