MIFF Forum 2017

Velkommen til MIFF Forum på Gardermoen lørdag 14. og søndag 15. oktober 2017.

MIFF Forum er en nasjonal konferanse for MIFF-medlemmer og andre interesserte. Årets konferanse blir på Scandic Oslo Airport, noe som gjør det enkelt for deltakere fra hele landet å delta. Husk å bestille flybillett i god tid! Meld deg på nå i skjema nederst på denne siden!

NB! Merk at Scandic har to hoteller på Gardermoen. Du skal til Scandic Oslo Airport.


Til årets konferanse kommer to fremragende foredragsholdere fra utlandet.Vivian Bercovici har bakgrunn som advokat og politisk rådgiver i Canada. Fra januar 2014 til juni 2016 var hun ambassadør for Canada i Israel, håndplukket av Stephen Harper, en av Israels fremste venner blant statsledere de siste årene. Nå bor hun i Tel Aviv og er direktør for Nuuvera Israel, et datterselskap av et canadisk selskap som utvikler avanserte metoder for landbruksproduksjon. Bercovici er en ettertraktet foredragsholder om Israel. Hun skriver en månedlig spalte i Jerusalem Post og er tilknyttet The School of Public Policy ved University of Calgary og Jewish People Policy Institute i Jerusalem. 

På MIFF Form skal Bercovici fortelle om sin personlige tilknytning til Israel fra hun vokste opp som en jødisk jente i Toronto, til hun skrev om Midtøsten i Toronto Star og ble Canadas fremste diplomat i verdens eneste jødiske stat. I det andre foredraget analyserer hun Israels strategiske rolle og gir en oppdatering om den siste strategiske, diplomatiske, politiske og militære utviklingen. Hva foregår under overflaten i Midtøsten? Hvordan kan Europa og Norge være konstruktive partnere for fred mellom israelerne og palestinerne? 


Tuvia Tenenbom er journalist, forfatter, dramatiker og grunnlegger og direktør av Jewish Theater of New York. Han har doktorgrad i engelsk litteratur. I tillegg til å være utdannet rabbiner fra Jerusalem, har han også utdannelse innen drama, matematikk, religionsvitenskap og data m.m.

Tenenboms bok "Catch the Jew!" ble en bestselger i Israel da den kom i 2015. På MIFF Forum blir boken lansert av MIFF i norsk oversettelse. Tenenbom presenterer sin bok og holder to aktuelle foredrag. Les mer om Tenenbom her.

Foredragene på engelsk blir simultantolket i hodetelefoner for dem som ønsker tolk.


En tredje foredragsholder på MIFF Forum 2017 blir Nicolai Strøm-Olsen,  som skal presentere den nye boken Startup Israel: The Entrepreneurs Who Transformed An Economy. Nicolai Strøm-Olsen er redaktør i Frekk Forlag, forfatter og gründer. I 2009 var han medgründer av magasinet KUNSTforum og i 2010 ble Frekk Forlag stiftet. Strøm-Olsen har skrevet bøkene Hans Gude - En kunstnerreise(2015) og vært medforfatter på bøkene Bykamp (2014), Startup Europe (2016) og Startup Israel (2017).


Program MIFF Forum 2017

Det serveres forfriskninger i noen av pausene mellom foredragene.


Lørdag 14. oktober

13:00 Åpning ved MIFFs styreleder Bengt-Ove Nordgård.

13:05 Foredrag Vivian Bercovici, Canadas tidligere ambassadør i Israel:  Å være ambassadør for den mest Israel-vennlige statsministeren i verden.

15:30 Foredrag Tuvia Tenenbom, forfatter av boken Catch the Jew! som MIFF lanserer på norsk under konferansen. Tema: Hva gjør du med en jøde etter at du har tatt ham?

16.45 Foredrag Israels ambassadør Raphael Schutz, Den aktuelle situasjonen.

17:45 Gruppearbeid/ fritid.

19:00 Middag.

Søndag 15. oktober 

10:30 Foredrag Tuvia Tenenbom, forfatter Catch the Jew:  Har Palestina-venner ekte kjærlighet?

11:30 Foredrag Nicolai Strøm-Olsen presenterer den nye boken Startup Israel - How Arguments Breed Innovation.

13:00 Lunsj.

14:00 Foredrag Vivian Bercovici, Canadas tidligere ambassadør i Israel: Israels strategiske rolle i Trump-æreaen.

15:00 Avslutning.
Påmelding

Påmelding med forhåndsbetaling gjøres her på nettsiden deltager.no.


Sponsing for ungdom
Blant ungdom opp til 30 år som melder seg på med søknad innen oppgitt tidsfrist velger MIFFs administrasjon ut opptil ti ungdommer som kan få gratis deltakelse (inkl. overnatting) og dekning av inntil 70 prosent av reisekostnadene. Vær rask for å få denne sjansen!
Søknader fra ungdommer eller generelle spørsmål om konferansen sendes til MIFFs organisasjonssekretær Kjetil Ravn Hansen på tlf. 45 24 45 98 eller kjetil@miff.no snarest.
NB! Ingen booking via hotellet.


Shuttlebuss fra flyplassen

Det kjører shuttlebusser mellom hotellet og terminalen hvert 20 minutt. Bussen koster kr. 70 per person over 16 år. Bussen går fra området utenfor ankomsthallen på Oslo Lufthavn Gardermoen.


Parkering

kr. 130,- per døgn.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon