Snipekurs BEGYNNERE, 2017
Sted: Bærum Seilforening
Startdato : 15.05.2017 18:00
Sluttdato : 21.08.2017 20:00
Påmeldingsfrist : 14.05.2017 18:00
Legg til i kalender
Kontaktperson for arrangementet:
Reidar Berthelsen
Tel: 91 75 39 30
rb@inocean.no

Snipekurs BEGYNNERE, 2017

Bli med! Seilkurs er sosialt og lærerikt. Bærum Seilforening legger vekt på trivsel, sikkerhet og mestring på alle våre kurs.


Snipe er en planende seiljolle med plass til to personer og passer for kvinner og menn, i alle aldre. Ved tilfredsstillende fullføring av kurset er du berettiget til å leie foreningens utleieSniper, du trenger altså ikke kjøpe egen båt i første omgang. LeieSnipe kan også benyttes i ferier og regattaer. Du kan være med på foreningens onsdagsseilaser og øvrige regattaer med disse båtene (avhenger av erfaringsnivå). Skulle du ønske det, så er også et bruktmarked for Snipe, med gode båter til en overkommelig penge.


Inkludert i kurset er lån av Snipe.  Seilområdet i nærheten av vårt klubbhus er godt egnet og er skjermet.


Kursplan begynnerkurs

  • Mandag 15. mai: Teorikveld kl 18 til ca 21. Teori og rigging av Snipe på land. Teorien dekker sikkerhet, påkledning, sjøveisregler, seilteori, rigging og litt meteorologi. Ingen seiling denne dagen.
  • Etterfølgende mandager: 22. mai, 29. mai, 5. juni, og oppfølgingsdag 21. august. kl. 18 til ca. 21. 
  • Praktisk seiling som gjennomføres med to deltagere i hver Snipe sammen med en instruktør fra klubben. Dette gir god kommunikasjon mellom instruktør og elever. Elevene skifter mellom å være rormann og gast. Kurset avsluttes med kullseiling. Max. 10 deltakere på kurset.

Forutsetninger for deltagelse: MÅ være svømmedyktig. Nedre aldersgrense 10 år, ingen øvre.

Generelt

Teori og praktisk seiling foregår fra Bærum Seilforenings anlegg i Bruksveien 83, 1367 Snarøya. Buss 31 stopper like ved, stoppested Bruksveien. P-plass med begrenset kapasitet ved klubbhuset.


Du må selv ha med SEILEVEST (regattavest), ikke redningsvest eller flytevest. Kanovest kan også brukes. Ta med lett regntøy, joggesko og ellers kle deg etter forholdene til alle kveldene bortsett fra teorikvelden. Seilerhansker anbefales også, disse er uten fingre og gir godt grep på tauverket. Byttemuligheter og toalett i klubbhuset.


Pris 1 700 kroner for hvert kurs, deltakere under 25 år kr. 1 300. Informasjon om kurset og påmelding finner du her; http://bseil.no/no/batklasser/Snipe. I tillegg må du tegne medlemskap i Bærum Seilforening. Tegning av medlemskap og priser finner du her: http://bseil.no/no/Om-Seilforeningen/Bli-medlem/ (Dersom noen av lenkene ovenfor ikke er oppdatert med årets info, så kommer det om kort tid).


Se også mye info på www.snipe.no Facebook Snipeseiling og www.snipe.org. Vidersend gjerne denne meldingen til andre du tror er interessert. Håper å se deg på kurs!Kursleder og hovedinstruktør er:


Reidar Berthelsen

tlf. +47 917 53 930

rb@inocean.no

Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.