Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

HELGEKURS: GRØNNSAKSDYRKING

Todagers intensivkurs hvor du går i dybden på en rekke forskjellige grønnsaker og hva som trengs for å "få det til".  Kursholder er Gunn Apeland som er utdannet gartner og som har årevis med erfaring med dyrking av alt fra tradisjonelle norske rotgrønnsaker til flere hundre sorter tomater fra hele verden.  For å få utbytte av kurset er det viktig at grunnkunnskapen allerede er på plass, i form av et nybegynnerkurs hos Nabolagshager eller at du har prøvd deg fram på egen hånd i minst en sesong. 

Program for helgen (kurset går fra kl 10:00-17:30 lørdag og søndag)

Dag 1: 

10.00-12.00: Å dyrke selv. Filosofi bak selvdyrking. Hva er drivkraften. Kort om ulike plantefamilier. Hvordan legge opp vekstskifte. Hvordan legge en plan for dyrkingen med hensyn til egne preferanser. Generelt om gjødsling. 

12.00-13.00: Enkel matpakkelunch 

13.00-15:00: Rotgrønnsaker. Gjennomgang av gulrøtter og andre skjermplanterøtter, rotfrukter i kålfamilien, andre rotgrønnsaker. Hva er deres spesifikke krav til klima og dyrking for å gi avling? 

15.00-15.30: Kaffepause. 

15.30-17.30: Bladgrønnsaker og belgvekster. Inkludert løk, purre, salater, kålsalater, kålhoder, brokkoli og så videre.

Dag 2: 

10:00 - 12:00: Forkultivering. Hvordan gjøre plantene startklare. En del planter gir mye bedre avling hvis de startes innendørs til rett tid og på rett måte. Lær deg mer om hvordan. 

12.00 - 13.00: Enkel matpakkelunch 

13.00 - 15:00: Fruktgrønnsaker. Gresskar, agurk, tomater, osv. Utedyrking kontra drivhusdyrking. Hva kan du få til og hvor bør du sette innsatsen. 

15.00 - 15.30: Kaffepause 

15.30 - 17.30: Eksotiske grønnsaker (Søtpotet, yacon, quinoa, osv.) Det er mange fremmede grønnsaker som kan dyrkes i Norge, mens andre bør man kanskje unngå å satse på. Erfaringer i forhold til eksotiske/fremmede grønnsaker, knoller og frø.

Kurset holdes i Nabolagshager sine lokaler i Schweigaards gate 34C. Se www.nabolagshager.no/kontakt for kart. NB Inngang fra baksiden av bygget. 

For mer informasjon om Nabolagshager og andre kurs vi arrangerer, se www.nabolagshager.no/kurs 

AVBESTILLING: Du kan avbestille og få pengene dine tilbake inntil 10 dager før kursstart ved å sende en skriftlig henvendelse til [email protected] komplett med kursnavn, dato og navn på deltaker.  Etter dette får du ikke refundert kursavgift om du ikke kan delta. Men til gjengjeld er det ikke nødvendig at det er du personlig som stiller opp, du kan derfor gjerne bytte dato med andre, gi bort kursplassen din til noen du synes fortjener den, eller selge den til høystbydende. Bruk gjerne facebook-gruppen Bybønder for å koordinere dette.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon