BIO-konferansen 2016: Naturlige løsninger

Kom og hør om bier som pollinerer matplanter, gammel skog som beskytter mot skred og myra som demper flom. Vi inviterer til årets mest inspirerende konferanse om natur hva den gir oss!

Vi kunne snakket om problemene, om klimakrisa, forurensning og utrydningstrua natur, men vi velger å se på løsningene. For noen ganger glemmer vi at løsningen ligger rett foran oss og er helt gratis: Noen ganger er løsningen naturmangfold.

Dette er konferansen for alle som jobber med, eller er opptatt av, å ta bedre vare på natur. Her får du både fakta og gode historier om hvorfor natur er viktig, og du møter andre som jobber for naturmangfold! 


Tid: Fredag 4. november fra 9.00-17.30

Sted: Hotel Bristol i Oslo

Påmeldingsfrist: FRISTEN HAR GÅTT UT - om du vil stå på venteliste kan du sende en e-post til anne.breistein@sabima.no


Blant annet kommer disse:

Kjetil Østli, journalist og medstifter av nettmagasinet Harvest.as Hvorfor snakker vi så mye om å være ute i naturen (og gjør så lite for å redde den)? Østli er journalist og friluftsentusiast, og mener at samtidens viktigste diskusjon er hvordan vi forholder oss til naturen. Denne diskusjonen tar han med oss.


Dag O. Hessen, professor i biologi ved Universitet i Oslo Er det så farlig om vi utrydder en mose her og en ulv der? Hessen, Norges riksbiolog, viser oss noen eksempler på hvordan en enkeltart kan ha enorm betydning for resten av økosystemet.


Anne Sverdrup-Thygeson, professor i bevaringsbiologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Skogen er mer enn bare trær, den er en skredbeskytter, luftrenser og kreftmedisinprodusent. Sverdrup-Thygeson er en av Norges fremste skogsforskere og vitenskapsformidlere, og vil blant annet forklare oss hvordan skogen kan bidra med løsninger på framtidas klimaproblemer.


Arrangørene:

Sabima er en miljøorganisasjon som har jobbet for å stanse tapet av naturmangfold i 20 år.

Norsk biologforening er en av Sabimas medlemsforeninger, og arrangerer BIO-konferansen årlig  -denne gang sammen med Sabima.


Les mer på sabima.no og

https://www.facebook.com/events/503188146534868/


Konferansen arrangeres i samarbeid med Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo

Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.