En annen verden er mulig- men hvilken?

Konferanse: En annen verden er mulig- men hvilken?

Dette spørsmålet setter Attac Norge søkelyset på i en konferanse om økonomiske alternativer. Vi spør hvordan skape en økonomi som setter folk, ikke profitt, først. Målet med konferansen er å presentere Attacs utfordringer til regjeringa og presentere gjennomførbare måter å bygge opp en demokratisk styring av en bærekraftig verdensøkonomi.

Konferansen har fire bolker med møter som går parallelt i to møterom over de tre dagene.
"Radikale utfordringer til en radikal regjering" vi presenterer en konstruktiv kritikk av i Soria Moria II. Fokuset her er alternative måter å organisere og styre økonomien på, slik som boligpolitikk, New Public Management og finanspolitikk.

"Deltakende budsjettering", hvordan blir dette gjennomført i blant annet Porto Alegre i Brasil og Sevilla i Spania. Det sentrale spørsmålet er hvordan kan vi gi folk demokratisk styring over budsjettene i sine nærområder?

"Demokratisk økonomistyring", vi presenterer radikale måter å organisere en økonomi uten penger, politisk styring av verdens finansmarkeder foreslått av FNs Stiglitz kommisjon og økonomisk samarbeid mellom Latinamerikanske land som utfordrer den nyliberale modellen.

"En grønn og bærekraftig økonomi", vi diskuterer blant annet hvordan man kan sikre prinsippet om at forurenser betaler.

Velkommen til noen interessante og lærerike dager!

Er du medlem av Attac Norge og bor utenfor Oslo?
Send oss en søknad på dine reiseutgifter til konferansen, vi behandler søknadene fortløpende og så lenge vi har penger. Skriv en setning eller to om din tilknytning til Attac Norge. Send søknaden pr e-post.

Se konferanseprogrammet her(pdf)
  

Sted: Håndverkeren kurs- og konferansesenter
Startdato: 05.02.2010 09:00
Påmeldingsfrist: 05.02.2010 09:00
Legg til i kalender


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjonKontaktperson for arrangementet:
Attac Norge
Tel: 22 98 93 04
attac@attac.noLik Deltager.no på Facebook: