Fermentert mat og kombucha

I nyere tid har fermentert mat begynt å forsvinne fra kostholdet vårt.
Sylteagurk og surkål lages nå med eddik i stedet for laktofermetering med salt.
Vin, øl og ost pasteuriseres, og dermed drepes alle de gode bakteriene vi trenger for å opprettholde helsen.

Mennesker over hele verden har fermentert mat siden eldgamle tider.
Det er funnet spor etter melkefermentering i det nåværende Irak fra over 5000 år siden.

Det er flere gode grunner til å spise fermentert mat:

- Bedre fordøyelse
- Færre matintoleranser
- God kilde til enzymer
- Økt vitamininnhold
- Økt næringsopptak
- Lang holdbarhet
- Billig
- Mer smak

På dette kurset får du lære mer om fordelene ved fermentert mat og drikke.
I tillegg får du lære å lage kokosyoghurt, kombucha, surkål med spirer og kim chi (Koreas nasjonalrett).

Kursholderene er lege Christian Daling og ernæringsfysiolog Magnus A. Kjølen


Velkommen på kurs!


Sted: Helseorkesteret
Adresse: Gamle Drammensvei 44A, Stabekk
Pris: 1500,-
Dato: 7. oktober 2015
Tid: 18:00 - 22:00

Mer om fordelene ved å spise fermentert mat:
Fermentert mat reduserer sosial angst
Psykobiotika mot depresjon

Tilbakemeldinger fra våre kursdeltakere:

Takk for tre lærerike kurskvelder! Velsmakende mat som gir en lett og god følelse i kroppen ble laget og presentert på en enkel og god måte. Inspirerende forelesninger med gode forklaringer som bekrefter ting man ser konturene av, men ikke helt får tak i på egen hånd. Dette er så viktig kunnskap. Det er ingen tvil i min sjel om at kostholds-Norge trenger hjelp på veien videre dersom folk skal holde seg friske (friskvern) og de syke skal få bedre livskvalitet. Fantastisk at dere finnes - keep up the good work!
Mvh Eva

Vil takke for et utrolig inspirerende Trinn 1 på Hippocrates Helse – et kurs som har ført til at jeg og min familie har innført juicing og Superspirer i hverdagen, og som jeg anbefaler på det varmeste til alle som bryr seg litt om hva de putter i munnen. Christian Daling og Magnus Angeltveit Kjølen har så mye kunnskap og er så dyktige til å videreformidle, demonstrere og forklare. Det aller viktigste for meg er at maten/drikken smaker godt, dernest at det er enkelt å lage og ikke tar for mye tid. Når det på toppen ikke bare er godt for ganen, men i aller høyeste grad godt for kroppen – ja da skjønner ikke jeg hvorfor ikke alle gjør dette! Når jeg kommer over noe jeg tror på og mener er godt for oss mennesker, så sprer jeg budskapet videre. Det skal jeg love dere hele min vennekrets har fått erfare:-)
Jeg har fulgt opp med Trinn 2 som absolutt sto til forventningene, og kommer definitivt tilbake på flere kurs i regi av Hippocrates Helse. Tusen takk for flotte kurs så langt.
Varm hilsen fra Katrine Wikborg

Jeg var en av de heldige som deltok på matkurs hos Hippocrates Helse i februar. Rå mat og levende mat var ikke nytt for meg men jeg ønsket å utdype forståelsen av denne type mat og matkunst. Det var mye som falt mer på plass etter disse kursene. At vi ikke fikk utdelt oppskrifter opplevdes mer som frigjørende. Vi må stole på vår intuisjon om hva vi trenger, også bruke det som vi har for hånd. Smake seg til i kreativ matlaging. Vi smakte og nøt. At mat kan være medisin fikk jeg en direkte opplevelse av da jeg smakte på PURRESPIRER! "Poff" sa det ..og åpnet min tette nese og vonde bihuler.. Det var helt utrolig!
Tusen takk for at dere deler dette budskapet, matkunsten og kunnskapen rundt MAT SOM MEDISIN..
Cecilie Tveita




 

Sted: Helseorkesteret
Startdato: 07.10.2015 18:00
Sluttdato: 07.10.2015 22:00
Påmeldingsfrist: 07.10.2015 16:00
Legg til i kalender


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon



Kontaktperson for arrangementet:
Magnus Kjølen
Tel: 98425466
magnus@hippocrates.no



Lik Deltager.no på Facebook: