Kurs i mindfulness - 8 kvelder + heldagssamling

Hva?

Mindfulness oversettes ofte til norsk som oppmerksomt nærvær, og har opphav i Buddhistisk meditasjon. Det er en type oppmerksomhet som karakteriseres av en eksplorerende og aksepterende holdning, fokusert på inntrykk og mentale prosesser i øyeblikket her og nå. Denne oppmerksomheten kan øves opp ved bruk av enkle treningsøvelser. De siste tiårene har mindfulness i stadig økende grad blitt forsket på, og blir mye benyttet i helsevesenet.

Hvem?

Kursholder er Jaran de los Santos Olsen. Han er psykolog og har i tillegg vært buddhistmunk i Thailand i 6 år. Jaran har mer enn 15 års erfaring med mindfulness.

Kurset passer for et vidt spekter av mennesker. Flere vitenskapelige studier har vist at mindfulness er en effektiv behandling for en rekke tilstander, som for eksempel depresjon, angst og stressrelaterte plager. Opprinnelig brukes mindfulness imidlertid hovedsakelig for å videreutvikle grunnleggende mentale evner vi alle allerede har, slik som konsentrasjon, tilstedeværelse og emosjonsregulering. Mindfulness er derfor like mye et treningsprogram for friske mennesker som en behandling for de som er syke.

      Hvorfor?

Mindfulness er effektiv for mange forskjellige typer problemer fordi den systematiske treningen av oppmerksomheten gjør at vi kan observere våre egne tanker og følelser på en klarere måte. Dette gjør oss igjen bedre i stand til å forstå hvordan vi kan vikle oss ut av usunne eller destruktive mønstre og vaner, og hvordan vi bedre kan utnytte vårt potensiale.

Hvordan?

Kurset vil bestå av 8 kveldssamlinger, samt en heldagssamling. Du vil få en grunnleggende innføring i mindfulness og lære forskjellige praktiske øvelser. Disse øvelsene bør også brukes hjemme. For at mindfulness skal være effektivt er det viktig at man øver litt hver dag. Du vil også få tilgang til opptak av ledede meditasjoner som kan brukes.

Hvor og når?

Kurset vil avholdes på Heggeli helhetsmedisin, Heggelibakken 2. Det vil holdes ukentlig fra kl. 19:00 – 21:00 med oppstart onsdag 14. oktober. Kurset avsluttes med heldagssamling lørdag 5. desember 10:00 - 19:00.



 

Sted: Heggeli helhetsmedisin
Startdato: 14.10.2015 19:00
Sluttdato: 05.12.2015 19:00
Påmeldingsfrist: 13.10.2015 19:00
Legg til i kalender


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon



Kontaktperson for arrangementet:
Jaran Olsen
Tel: 41234219
[email protected]



Lik Deltager.no på Facebook: