Deltager.no er blitt LetsReg- Norges ledende påmelding og betalingsløsning

Sted: Filmens Hus, Tancred salen
Startdato : 27.05.2015 10:00
Påmeldingsfrist : 26.05.2015 15:00
Legg til i kalender
Kontaktperson for arrangementet:
Elisabeth Sjaastad
[email protected]

Opphavsrettsseminaret 2015

Seminaret arrangeres av Bransjerådet for film:
Norsk Dramatikerforbund, Norske Filmregissører, Norsk Filmforbund,
Norsk Skuespillerforbund og Virke Produsentforeningen med støtte fra Norsk filminstitutt

Opplever du opphavsretten som et viktig men komplisert tema som du har behov for å lære mer om? Da er dette seminaret noe for deg. Deltageravgiften på 100 kr. dekker lunsj.


Målgruppe: Rettighetshavere, produsenter, kringkastere og tilbydere av digitale tjenester for film/TV.

PROGRAM

Kl. 09.30

Registrering

Kl. 10.00

Velkommen ved Marianne Kleven, styreleder i NFR, på vegne av Bransjerådet

Kl. 10.15

”Hva er avtalelisens og hvorfor kjenner vi så lite til denne kollektive delen av åndsverksloven?”
ved Ingelin Skaret, juridisk rådgiver i Norwaco 

Innføring i hva avtalelisens er og hvorfor det er behov for kollektive ordninger også i det nye digitale medielandskapet. Han går også  inn på hvorfor det er store utfordringer knyttet til avtalelisensen i Norge i dag.

Kl. 11.05        

”Hvordan er det å arbeide med opphavsrettigheter hos en kringkaster i dag?”
ved Arne Helsingen, TV sjef i NRK

Nye tilbydere av innhold dukker stadig opp i det digitale markedet og legger press på hva slags avtaler kringkastere kan inngå med rettighetshavere og produsenter. Skillet mellom kringkastere, digitale distributører og audiovisuelle strømmetjenester holder også på å viskes ut. Hvordan tenker NRK som eneste lisensfinansierte kanal i mylderet av kommersielle tilbydere?

Kl. 11.55         

Kaffepause

Kl. 12.15         

”Nye digitale aktørers plass i verdikjeden”
ved Geir Mæland, Content Manager i Films of Norway

Films of Norway er en ny aktør med en strømmetjeneste rettet mot en helt spesiell målgruppe, nemlig 4.5 millioner norskamerikanere i USA og Canada. Geir vil snakke om de digitale mulighetene for eksport av norsk film. Hva skal til for å bygge opp en digital katalog av norske spillefilmer, TV-serier, dokumentarer og barneprogram uten at rettigheter, prissetting og fordeling av inntekter blir en kime til konflikt?                     

Kl. 13.05        

Lunsj (enkel servering i Filmkaféen) 

Kl. 14.05        

”Press på fremtidens finansiering av audiovisuelt innhold”            
ved Anders Bredmose, fagsjef i Virke Produsentforeningen

Anders har arbeidet i den danske produsentforeningen i mange år og kom til Norge i fjor. I en stadig mer globalisert og digitalisert verden opplever rettighetshavere et økt press på det som verner om vår viktigste kapital – opphavsretten. Men nå kommer presset også fra lovgiver, eller nærmere bestemt EU i dette tilfelle. Gjennom de seneste år har EU kommisjonen bygget seg et stadig stigende press på en revisjon av EUs opphavsrettsdirektiv samt, ikke minst, en stadig mer tydelig målsetning om å skape et felles, digitalt indre marked og dermed oppheve den opphavsrettslige territoriale oppdeling landene imellom. Spørsmålet er hvilken effekt det vil få for den fremtidige audiovisuelle produksjonen – eller rettere sagt den fremtidige mulighet for å finansierer denne produksjon. Anders vil gi en status på situasjonen i Brüssel samt via en case-study basert på en faktisk finansieringsplan forsøke å beskrive konsekvensene av disse endringene.

Kl. 14.50        

”Viktigheten av å ha kontroll på dine rettigheter nå og i fremtiden”
ved Bjørn Alexander Brem, advokat for Norsk Filmforbund og Norske Filmregissører

Bjørn forteller om viktigheten for kunstnere å ha kjennskap til rettighetsbildet ved inngåelse av kontrakter med både produsent og kringkaster, og å være bevisste på hvilke rettigheter som overdras og hva konsekvensen av det er. Brem bruker modellkontrakter for regissører som eksempel for å vise frem rettighetsklausuler som er nødvendige og gunstige i dagens marked. Bjørn orienterer også om Kulturdepartementets forslag til endringer i åndsverksloven og hvilke konsekvenser disse vil få for våre rettighetsavtaler.

Kl. 15.40        

Oppsummering

Kl. 16.00

Slutt

 



Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon