MTF PRØVEROM med Simon Revholt

Kurs: MTF PRØVEROM - Masterclass 

Kursholder: Simon Revholt

Pianist: Petter S. Kragstad

Dato:  10. April 2019 

Lokalitet: Musikkteaterhøyskolen, sal 4

Kl: 10.30 - 14.00  

Pris MTF: kr. 350,-  

Pris Andre: kr. 550,-

Observatør: kr. 50,-

Max antall: 9 aktive deltakere

Målgruppe: Profesjonelle scenekunstnere

Kriterier: 


Om kurset: 

Få direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid fra profesjonelle i bransjen!

Simon Revholt deler i denne mesterklassen av sin erfaring som musiker, arrangør, komponist, dirigent og musikalsk leder innen teater, musikkteater, spel og konserterprosjekter.

Gjennom MTF Prøverom får scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 

Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


  • Det er 9 aktive plasser på hvert MTF Prøverom, 
  • Hver deltager får 20 minutter en til en arbeid med mentor og pianist. 
  • Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 


Ta med: Noter til pianist og mentor


Form: Mesterklasse 

Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 

Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Simon Revholt: Utdannet ved Dartington College of Arts, Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole med fagene sang, klaver og dirigering. Var tidligere del av kunstnerisk ledelse i Musikklab på Torshovteatret. Vært engasjert som musikalsk leder, pianist, komponist og dirigent ved en rekke teatre. Oppsetninger i utvalg: En midtsommernattsdrøm, Anna Karenina, En får væra som en er, The Black Rider, Les Misérables, Tenk Om, Cabaret, Orlando, Som dere vil, Sound of Music. Har arbeidet med en rekke konsertprosjekter, bl.a. Morten Abel med orkester og som musikalsk leder for Spelet om heilag Olav og Peer Gynt på Gålå.


Kort cv Pianist:

Petter S. Kragstad: har studert komposisjon, klavér og musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole, og filmmusikk-komposisjon ved Høgskolen i Lillehammer. Han har vært musikalsk ansvarlig og kapellmester på en rekke musikaloppsetninger, bl. a. Guys and Dolls og Chicago (Oslo nye teater), Spelemann på taket (Den Nationale scene), Parade (Melpomene), Jesus Christ Superstar, Rent og The Last Five Years (Lørenskog Hus), Kristin Lavransdatter (Den Nationale scene) og var dirigent for Peer Gynt-spelet på Gålå i 2011-13. Som komponist og arrangør har han hatt framføringer med bl. a. Kringkastingsorkesteret, Oslo Sinfonietta, Ultima-festivalen, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken, i tillegg til TV og film. Petter har jobbet ved skuespillerutdanningen ved KHiO (tidl. Statens teaterhøgskole), og er tilknyttet musikkteaterutdanningen ved Bårdar-akademiet som repetitør og kapellmester på oppsetninger i skolens regi. Høsten 2018 er han kapellmester på musikalene Phantom of the Opera (Folketeateret) og Annie (Lørenskog Hus).

Registreringsskjema