MTF PrÝverom med Mattias Carlsson

Kurs: MTF PRØVEROM - Masterclass 

Kursholder: Mattias Carlsson 

Pianist: Bjørge Verbaan

Dato: 12. november 2019

Lokalitet: Vinderen Dansestudio, sal 2 (Slemdalsveien 72 0373 Oslo).

Kl: 10.30 - 16.00  

Pris MTF: kr. 350,-  

Pris Andre: kr. 550,-

Observatør: kr. 50,-

Max antall: 9 aktive deltakere

Målgruppe: Profesjonelle scenekunstnere

Kriterier: 


Om kurset: 

Få direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid fra profesjonelle i bransjen!

Mattias Carlsson deler i denne mesterklassen av sin erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner, regissør og koreograf innen musikkteater, show og TV produksjoner.

Gjennom MTF Prøverom får scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 

Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


  • Det er 9 aktive plasser på hvert MTF Prøverom, 
  • Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 
  • Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang eller 1 monolog (Max 3 min) du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 


Ta Med: Noter til pianist og mentor.


Form: Mesterklasse 

Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 

Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Mattias Carlsson: Mattias har de seneste årene vært regissør for bl.a. Norsk Melodi Grand Prix, Svenske Melodifestivalen og for flere av de internasjonale Eurovision Song Contest-sendingene. Han er også mannen bak FLASHMOB under ESC Oslo 2010. Han har hatt regi og koreografi på store produksjoner som OPTIMIST og Flashdance på Chateau Neuf, Crazy for you, Sound of music, Spellemannprisen, Nobels fredspris konserten og TV2’s Artistgalla. Han har gjort koreografien til Disney’s Mary Poppins på Göteborgsoperaen og hadde regi og koreografi på Chicago og Addams Family (Europapremiere) i Norrköping. Han har sin utdannelse fra Balettakademiens Musikalteaterlinje i Göteborg og har også stått på scenen i mange ulike produksjoner gjennom årene. Han har medvirket i musikalene Cyrano og My Fair Lady (Oscarsteatern), 42nd Street (Slagthuset) og Girls Night Out (Palladium). Vi har sett han i Jekyll & Hyde og Oväder. I de sistnevnte stod han alene for koreografien. Han var også å se i Komedie I Kveld sammen med bl.a. Rolf Wesenlund på Chat Noir. Til oppsetningen Trollkarlen fra Oz, Guys & Dolls, Spelman på taket og Röda Nejlikan har Mattias både gjort koreografi og medvirket som skuespiller. Han er også en av orginalmedlemmene i den svenske gruppen Schlagerfeber.


Kort cv Pianist:

Bjørge Verbaan:  Bjørge Verbaan er freelance pianist/kapellmester, utdannet ved NTNU i Trondheim. Han jobber bl.a for Complete Vocal Institute og Musikkteaterhøyskolen som repetitør. 

De siste par årene har han bl.a gjort Jesus Christ Superstar (Haugesund), Trollmannen frå Oz (Riksteatret), Syng liv i ditt liv (Konsertforestilling), Chess in concert (Lillestrøm), Da verden kom på skinner (Lillestrøm), og komponert musikken til Askepotts jul (Hovedscenen Latter).

Registreringsskjema