MTF PRØVEROM med Mattias Carlsson

Kurs: MTF PRØVEROM - Masterclass 

Kursholder: Mattias Carlsson 

Pianist: Petter S. Kragstad

Dato: 6. Mars 2019

Lokalitet: Musikkteaterhøyskolen, sal 4

Kl: 10.30 - 14.00  

Pris MTF: kr. 350,-  

Pris Andre: kr. 550,-

Observatør: kr. 50,-

Max antall: 9 aktive deltakere

Målgruppe: Profesjonelle scenekunstnere

Kriterier: 


Om kurset: 

Få direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid fra profesjonelle i bransjen!

Mattias Carlsson deler i denne mesterklassen av sin erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner, regissør og koreograf innen musikkteater, show og TV produksjoner.

Gjennom MTF Prøverom får scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 

Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


  • Det er 9 aktive plasser på hvert MTF Prøverom, 
  • Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 
  • Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang eller 1 monolog (Max 3 min) du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 


Ta Med: Noter til pianist og mentor.


Form: Mesterklasse 

Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 

Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Mattias Carlsson: Mattias har de seneste årene vært regissør for bl.a. Norsk Melodi Grand Prix, Svenske Melodifestivalen og for flere av de internasjonale Eurovision Song Contest-sendingene. Han er også mannen bak FLASHMOB under ESC Oslo 2010. Han har hatt regi og koreograf på store produksjoner som Flashdance på Chateau Neuf, Crazy for you, Sound of music, Spellemannprisen, Nobelfredpris konserten og TV2’s Artistgalla. Han har gjort koreografien til Disney’s Mary Poppins på Göteborgsoperaen og hadde regi og koreografi på Chicago og Addams Family (Europapremiere) i Norrköping. Han har sin utdannelse fra Balettakademiens Musikalteaterlinje i Göteborg og har også stått på scenen i mange ulike produksjoner gjennom årene. Han har medvirket i musikalene Cyrano og My Fair Lady (Oscarsteatern), 42nd Street (Slagthuset) og Girls Night Out (Palladium). Vi har sett han i Jekyll & Hyde og Oväder. I de sistnevnte stod han alene for koreografien. Han var også å se i Komedie I Kveld sammen med bl.a. Rolf Wesenlund på Chat Noir. Til oppsetningen Trollkarlen fra Oz, Guys & Dolls, Spelman på taket og Röda Nejlikan har Mattias både gjort koreografi og medvirket som skuespiller. Han er også en av orginalmedlemmene i den svenske gruppen Schlagerfeber.


Kort cv Pianist:

Petter S. Kragstad: har studert komposisjon, klavér og musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole, og filmmusikk-komposisjon ved Høgskolen i Lillehammer. Han har vært musikalsk ansvarlig og kapellmester på en rekke musikaloppsetninger, bl. a. Guys and Dolls og Chicago (Oslo nye teater), Spelemann på taket (Den Nationale scene), Parade (Melpomene), Jesus Christ Superstar, Rent og The Last Five Years (Lørenskog Hus), Kristin Lavransdatter (Den Nationale scene) og var dirigent for Peer Gynt-spelet på Gålå i 2011-13. Som komponist og arrangør har han hatt framføringer med bl. a. Kringkastingsorkesteret, Oslo Sinfonietta, Ultima-festivalen, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken, i tillegg til TV og film. Petter har jobbet ved skuespillerutdanningen ved KHiO (tidl. Statens teaterhøgskole), og er tilknyttet musikkteaterutdanningen ved Bårdar-akademiet som repetitør og kapellmester på oppsetninger i skolens regi. Høsten 2018 er han kapellmester på musikalene Phantom of the Opera (Folketeateret) og Annie (Lørenskog Hus).

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
 *