MTF PRØVEROM med Jostein K. Garstad

Kurs: MTF PRØVEROM 

Kursholder: Jostein Kirkeby Garstad/ regissør

Pianist: Bjørge Verbaan

Dato: 16. april 2018

Lokalitet: Musikkteaterhøyskolen, Oslo

Kl: 11.00 - 14.00  

Pris MTF: kr. 350,-  

Pris Andre: kr. 550,-

Observatør: kr. 50,-

Max antall: 9 aktive deltakere

Målgruppe: Profesjonelle scenekunstnere.

Kriterier: Ung/Erfaren/senior proff. Oppdatert cv på hver deltaker mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. 


Om kurset: 

Bli med regissør og teatersjef i Dyreparken i Kristiansand, Jostein Kirkeby Garstad på en skikkelig arbeidsøkt! Har du et materiale du ønsker å prøve ut, få tilbakemeldinger på, diskutere innfallsvinkel til eller spisse formidling og uttrykk, ja da er Jostein mannen til å hjelpe deg videre i prosessen. Vi jobber i masterclass form, hvor hver deltager får 20 minutter en til en arbeidstid med Jostein og dagens pianist, Bjørge Verbaan.

MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør eller musikalsk leder. Fokus på klassene vil være interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst.

Det er 9 aktive plasser på hvert MTF Prøverom, det er også åpent for 10 observatører pr. prøverom.

Ta med: noter/tekst til kursholder og pianist

Form: Mesterklasse 
Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 
Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Jostein Kirkeby Garstad: Jostein har regissert og koreografert teaterforestillinger og musikaler i Norge siden tidlig på 2000-tallet. Han har jobbet ved Det Norske Teatret, Torshovteatret, Kilden V/Agder Teater, Folketeateret, Haugesund Teater og Nordland Teater, for å nevne noen. Han har bakgrunn som skuespiller, og begynte tidlig i sin scenekarriere å jobbe i det private feltet. Der jobbet han som koreograf og produksjonsleder, og var med på starten av artister som Ylvis, RaskeMenn, Nordic Tenors, Soleglad og Løvold. Regidebuten kom på Haugesund Teater i 2005 med «Poteter har ingen vinger.»

Jostein jobber tett med Kristiansand Dyrepark og er regissør, manusforfatter og konseptutvikler for parkens versjoner av Hakkebakkeskogen, Kardemommeby og Kristian And fra Herli Land og Sirkus Jesper. Han har tidligere hatt regien på Dyreparkens 40-års jubileum. Han har skrevet og dramatisert flere teaterstykker og musikaler, og flere av hans manus er oppført profesjonelt på teatre i Norge.


Oppførte teatermanus:

”Desember gjennom årtusener”, Haugesund Teater og Stavanger 2008

”Sjétongane frå Haugesund”, Haugesund Teater. (Folkekomedie)

”Fleksnes lever, fremdeles”, Haugesund Teater. (Komedie)

”Kristian And frå Herli Land” Dyreparken underholdning. (musikal)

”Lek Heile dagen” Dyreparken underholdning. (musikal)

”Kristian And og den store Bombehoppkonkurransen” Dyreparken. (Musikal)

”Nordaførr” Nordland Teater. (Musikal på Halvdan Sivertsen viseskatt.)

”Dødsforelska” Nordland Teater. (Musikal Basert på Ravnen av E.A Poe.)

«SULT1» Kilden teater. (Musikal løst basert på Hamsunds Sult).

Jostein har også skrevet sangtekster og sketsjer for private aktører og komikere, blant annet Ylvis, RaskeMenn og Soleglad & Løvold.


Pianist Bjørge Verbaan: 

Bjørge Verbaan er freelance pianist/keyboardist og kapellmester, utdannet ved  Toneheim folkehøgskole og NTNU i Trondheim.

Etter det har han jobbet ved bl.a NTNU, Revyskolen Solbakken folkehøgskole, West End Studios, Bårdar Akademiet, Paul Mccartney-skolen(LIPA), og jobber for tiden mest ved Musikkteaterhøyskolen(Bachelorutdanning innen musikkteater) og Complete vocal Institute(CVI).

Han spiller i band med bl.a plateaktuelle Erik Lukashaugen og Signe Marie Rustad. 

I 2016 har han spilt på forestillinger som Den glade enke(Oslo Nye), Kristina från Duvemåla(romerike), Da verden kom på skinner(Lillestrøm kultursenter), Den hvite dame(Halden), Rent(Lørenskog) og Fløtarguten(Osen). Han vikarierer også på et Elvis-show produsert av Gusty Utterdahl.

I 2017 har han vært kapellmester på Jesus Christ Superstar på Haugesund Teater, og komponist og musikalsk ansvarlig på Askepotts jul på hovedscenen på Latter i Oslo.

I 2018 er han kapellmester på Riksteaterets storsatsing Trollmannen fra Oz

Han har jobbet med tresifret antall teater- og revyproduksjoner i Oslo/Akershus og Hedmark, bl.a som orkesterleder i uroppsetningen av musikalen Tante Pose og Festningsspillet på Kongsvinger, og som auditionpiansist og repetitør bl.a for 2Entertain og Musikkteaterforum.

På TV har han vært musiker i bl.a Fame Factory og Sangstjerner på TV3, og vært arrangør, musiker og repetitør i spillefilmen "Ta meg Med" 2013/14, produsert av Monster Scripted og regissert av Per Olav Sørensen, og spilt inn musikk til bl.a norske Talenter og svenske Talang.

Han jobber også som studiomusiker, og med eventprodukter,  som Kultur & Ukultur, Motarbeider.no og Full Fres.

Han har vært pianist med Stephen Brandt Hansen siden de satte opp The Best of Andrew Lloyd Webber på Chat Noir i 2005,  flere runder på Trøndelag teater, senest desember 2012, og vært på turné med Riksteatern i Sverige(2009).


Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.