MTF PRØVEROM med Johan Osuldsen

Kurs: MTF PRØVEROM 

Kursholder: Johan Osuldsen/ regissør

Pianist: Bjørge Verbaan

Dato: 7. mai 2018

Lokalitet: Musikkteaterhøyskolen, Oslo

Kl: 11.00 - 14.00  

Pris MTF: kr. 350,-  

Pris Andre: kr. 550,-

Observatør: kr. 50,-

Max antall: 9 aktive deltakere

Målgruppe: Profesjonelle scenekunstnere.

Kriterier: Ung/Erfaren/senior proff. Oppdatert cv på hver deltaker mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. 


Om kurset: 

Få direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid fra profesjonelle i bransjen!

MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør eller musikalsk leder. Fokus på klassene vil være interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 

Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


Det er 9 aktive plasser på hvert MTF Prøverom, hver deltager får 20 minutter en til en arbeid med mentor og pianist. Det er også åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Form: Mesterklasse 

Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 

Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Johan Osuldsen: Johan har etablert seg som en av våre fremste regissører og koreografer av musikaler og show både for scene og TV. For scene har han hatt regi på Hellemyrsfolket ved DNS, koreografert forestillinger som, The Book of Mormon på Det Norske Teatret, Annie get your gun for Riksteatret og Peer Gynt for Agder Teater, og hatt både regi og koreografi for blant annet publikums- og kritikersuksessene, Company på den Nationale scene, Mamma Mia! og We will rock you på Folketeatret, It´s Showtime, ABBA –Thank You For The Music, og TV-produksjoner som Gullruten, Gullfisken, Amandaprisen, Spellemannsprisen, Mine damer og herrer, Ingrid Bjørnovs Piano Piano og Cheezy Keys’ populære serie Skrimmel-Skrammel for NRK Barne-TV, hvor han også skrev manus og bidro med nyskrevet musikk og sangtekster samt boken Bråkeboka, gitt ut av NRK Aktivum. Johan er mye brukt som manusforfatter til programledere, bl.a. NRK’s Verdens miljøverndag med Dennis Storhøi og Ingrid Bjørnov og den interskandinaviske sendingen Nordic music awards  – en samproduksjon mellom TV2, Svensk TV4 og Dansk TV2. Vinteren 2014 regisserer han Jason Robert Browns The last five years på Christiania Teater i Oslo.

Johan har pianoutdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt, danseutdannelse fra Greta Dahl Ballettskole og fra 1990-tallet ble han tatt under vingene til sin teatermentor Alexandra Myskova som lærte ham opp i skuespiller- og regifag. Han har også mellomfag i landskapsarkitektur fra Universitetet for miljø- og biovitenskap samt 3-åring utdannelse som kognitiv veileder/coach fra Iliana Akademiet i Oslo. De siste årene har han vært styremedlem i Norsk Sceneinstruktørforening, og fra 2017 leder i foreningen. Fra 80-tallet til midten av 90-tallet var han danser/musikalartist mens han parallelt regisserte, koreograferte, skrev musikk og tekst til frie grupper og større oppsetninger. I samarbeid med Bårdar Akademiet startet han Musikkteaterlinjen i 1996, var kunstnerisk leder i fem år og har senere vært leder av fagrådet og ansvarlig for fagplaner på musikkteaterlinjen. Han har regissert brorparten av musikkteaterlinjens eksamensforestillinger bl.a. ”Into the woods” og ”A little night music”. Osuldsen innehar tittelen Høyskolelektor i musikkteater, autorisert av Universitet i Gøteborg og Khio – Kunsthøgskolen i Oslo.Pianist Bjørge Verbaan: 

Bjørge Verbaan er freelance pianist/keyboardist og kapellmester, utdannet ved  Toneheim folkehøgskole og NTNU i Trondheim.

Etter det har han jobbet ved bl.a NTNU, Revyskolen Solbakken folkehøgskole, West End Studios, Bårdar Akademiet, Paul Mccartney-skolen(LIPA), og jobber for tiden mest ved Musikkteaterhøyskolen(Bachelorutdanning innen musikkteater) og Complete vocal Institute(CVI).

Han spiller i band med bl.a plateaktuelle Erik Lukashaugen og Signe Marie Rustad. 

I 2016 har han spilt på forestillinger som Den glade enke(Oslo Nye), Kristina från Duvemåla(romerike), Da verden kom på skinner(Lillestrøm kultursenter), Den hvite dame(Halden), Rent(Lørenskog) og Fløtarguten(Osen). Han vikarierer også på et Elvis-show produsert av Gusty Utterdahl.

I 2017 har han vært kapellmester på Jesus Christ Superstar på Haugesund Teater, og komponist og musikalsk ansvarlig på Askepotts jul på hovedscenen på Latter i Oslo.

I 2018 er han kapellmester på Riksteaterets storsatsing Trollmannen fra Oz

Han har jobbet med tresifret antall teater- og revyproduksjoner i Oslo/Akershus og Hedmark, bl.a som orkesterleder i uroppsetningen av musikalen Tante Pose og Festningsspillet på Kongsvinger, og som auditionpiansist og repetitør bl.a for 2Entertain og Musikkteaterforum.

På TV har han vært musiker i bl.a Fame Factory og Sangstjerner på TV3, og vært arrangør, musiker og repetitør i spillefilmen "Ta meg Med" 2013/14, produsert av Monster Scripted og regissert av Per Olav Sørensen, og spilt inn musikk til bl.a norske Talenter og svenske Talang.

Han jobber også som studiomusiker, og med eventprodukter,  som Kultur & Ukultur, Motarbeider.no og Full Fres.

Han har vært pianist med Stephen Brandt Hansen siden de satte opp The Best of Andrew Lloyd Webber på Chat Noir i 2005,  flere runder på Trøndelag teater, senest desember 2012, og vært på turné med Riksteatern i Sverige(2009).

Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.