MTF PRØVEROM student/ung proff med Jannike Kruse

Kurs: MTF PRØVEROM STUDENT- Masterclass 

Kursholder: Jannike Kruse  

Pianist: Petter S. Kragstad

Dato: 4. februar 2019

Lokalitet: Musikkteaterhøyskolen, sal 4

Kl: 10.30 - 14.00  

Pris MTF: kr. 250,-  

Pris Andre: kr. 450,-

Observatør: kr. 50,-

Max antall: 8 aktive deltakere

Målgruppe: Scenekunst-studenter 3. år BA, (Bårdar international).

Kriterier: 

Om kurset: 

Få direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid fra profesjonelle i bransjen!

MTF Senior medlem Jannike Kruse deler i denne mesterklassen nærmere 25 års erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner innen musikkteater, skuespill, Dubbing, film og TV arbeid, med yngre utøvere. 

MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 

Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


  • Det er 9 aktive plasser på hvert MTF Prøverom, 
  • Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 
  • Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang eller 1 monolog (Max 3 min) du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 


Ta Med: Noter til pianist og mentor


Form: Mesterklasse 

Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 

Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Jannike Kruse er`stdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og Artisten i Göteborg.

Spilt hovedroller i musikaler som Hair, Fame, Spellemann på taket, Det perfekte liv m.fl., samt vært solist med store orkestre og korps i hele Skandinavia.

Medvirket i filmer og tv-serier, bl.a. En ganske snill mann, Hjem, NRK’s Lindell-serier, samt gitt norsk stemme til roller i kjente tegnefilmer som Aladdin, Mulan, Svaneprinsessen, Mary Poppins m.fl. Har også medvirket på en rekke album. Vært med i (ikke ja) «Vi elsker Abba», var en av DELTAGERNE I Århundrets stemme på TV2, og kan spiller nå rollen som Madame Giry på The Phantom of the Opera på Folketeateret.


Kort cv Pianist:

Petter S. Kragstad har studert komposisjon, klavér og musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole, og filmmusikk-komposisjon ved Høgskolen i Lillehammer. Han har vært musikalsk ansvarlig og kapellmester på en rekke musikaloppsetninger, bl. a. Guys and Dolls og Chicago (Oslo nye teater), Spelemann på taket (Den Nationale scene), Parade (Melpomene), Jesus Christ Superstar, Rent og The Last Five Years (Lørenskog Hus), Kristin Lavransdatter (Den Nationale scene) og var dirigent for Peer Gynt-spelet på Gålå i 2011-13. Som komponist og arrangør har han hatt framføringer med bl. a. Kringkastingsorkesteret, Oslo Sinfonietta, Ultima-festivalen, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken, i tillegg til TV og film. Petter har jobbet ved skuespillerutdanningen ved KHiO (tidl. Statens teaterhøgskole), og er tilknyttet musikkteaterutdanningen ved Bårdar-akademiet som repetitør og kapellmester på oppsetninger i skolens regi. Høsten 2018 er han kapellmester på musikalene Phantom of the Opera (Folketeateret) og Annie (Lørenskog Hus).

Registreringsskjema