MTF PrÝverom med Erik-AndrŤ Hvidsten

Kurs: MTF PRØVEROM - Masterclass 

Kursholder: Erik Andrè Hvidsten, musikalartist og senior MTF Medlem.

Pianist: Petter S. Kragstad

Dato: 11. september 2019

Kl: 10.30 - 14.00  

Lokalitet: Vinderen Dansestudio, sal 2 (Slemdalsveien 72 0373 Oslo).

Pris MTF Student/Ung proff: kr. 250,-  

Pris Andre: kr. 450,-

Observatør: kr. 50,-  (10 stk)

Max antall: 8 aktive deltakere

Målgruppe: Studenter 3. år BA / Ung proff

Kriterier: 


Om kurset: 

Få direkte tilbakemeldinger på ditt arbeid fra profesjonelle i bransjen!

MTF Senior medlem Erik Andrè Hvidsten deler i denne mesterklassen nærmere 25 års erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner med yngre utøvere. 

MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 

Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 

  • Det er 8 aktive plasser på MTF Prøverom, 
  • Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 
  • Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.

Forberedelse: Forbered 1 sang eller 1 monolog (Max 3 min) du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 

Ta Med: Noter til pianist og mentor

Form: Mesterklasse 

Formål: Gi mulighet for jevnlig utprøving av materiale i samarbeid med profesjonelle krefter. 

Mål: Styrke utøvernivået i Norsk Musikkteater, samt skape møteplass mellom bransjekrefter.


Kort cv:  

Erik-André Hvidsten er en sanger, skuespiller og artist med teater og scener i hele Norden som sitt arbeidsområde. Som skuespiller har han stått på store scener og spilt hovedroller i Norge, Sverige og Finland - og det i store musikal- og teateroppsetninger. Han anses som en av nordens fremste mannlige musikalskuespillere. 

Han er også artist/sanger og i 2009 ga han ut sin første plate, Desembernatt. Platen kan du laste ned her på nettsiden via iTunes. Våren 2015 ga han ut platen "Min Finlandssvenska Sångbok" i Finland, Sverige og Norge og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Sommeren 2016 kom hans tredje album "Erik-André" ut. Den har fått et bredere lydbilde med strykere. Platen kan lastes ned på iTunes. 

Som artist gjør han også ca 30-50 konserter hvert eneste år rundt om i Norge og Sverige, og er blitt en populær sanger og entertainer. Han gjør også en del events, konferanser o.l og kan også bookes til konferansier/moderator/toastmaster-oppgaver. Mao dette er artisten for de store anledningene. 

http://www.erikandrehvidsten.no/ 


Kort cv Pianist:

Petter S. Kragstad har studert komposisjon, klavér og musikkpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole, og filmmusikk-komposisjon ved Høgskolen i Lillehammer. Han har vært musikalsk ansvarlig og kapellmester på en rekke musikaloppsetninger, bl. a. Guys and Dolls og Chicago (Oslo nye teater), Spelemann på taket (Den Nationale scene), Parade (Melpomene), Jesus Christ Superstar, Rent og The Last Five Years (Lørenskog Hus), Kristin Lavransdatter (Den Nationale scene) og var dirigent for Peer Gynt-spelet på Gålå i 2011-13. Som komponist og arrangør har han hatt framføringer med bl. a. Kringkastingsorkesteret, Oslo Sinfonietta, Ultima-festivalen, Forsvarets Stabsmusikkorps og Marinemusikken, i tillegg til TV og film. Petter har jobbet ved skuespillerutdanningen ved KHiO (tidl. Statens teaterhøgskole), og er tilknyttet musikkteaterutdanningen ved Bårdar-akademiet som repetitør og kapellmester på oppsetninger i skolens regi. Høsten 2018 er han kapellmester på musikalene Phantom of the Opera (Folketeateret) og Annie (Lørenskog Hus).

Registreringsskjema