MTF PrÝverom med Eli Kristin Hanssveen

Kurs: MTF PRØVEROM

Kursholder: Eli Kristin Hanssveen

Dato: 12. februar 2020

Kl:  10.00 - 14.00 

Lokalitet: Gamle Raadhus Scene

Pris MTF:  350,-

Pris Andre:  550,-

Max antall aktive:  9

Max antall observatører: 10

Kriterier:  Ung/Erfaren/Senior Proff

Oppdatert cv samt noter mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil.


Om kurset: 

Eli Kristin Hanssveen deler i denne mesterklassen av sin erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner og solist ved Den Norske Opera og Ballett. 

Eli Kristin har gjennom karrieren arbeidet mye med forskjellige genre og har et mantra for sitt virke. Hun sier: 

«Det er kun én stemme». Det er kun forskjellige preferanser som angir akkurat hvordan det er ønskelig å dra frem ulike aspekter ved deg og din stemme

Uansett hva du skal synge eller hvem du skal portrettere på scenen er det aldri noen ulempe å ha en god stemmeteknikk. Og uansett hva du synger bør det høres ut som deg. Det hadde vært fint om du tok med noe du føler du sliter med, på den ene eller andre måten. Eller noe du er sikker på at du er best på, men har fått andre tilbakemeldinger på. La oss finne ut av hva som eventuelt hindrer deg - og styrke det som gjør deg unik.

 

Øvrig info: MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 


Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


Det er 9 aktive plasser på MTF Prøverom, 

Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 

Det er åpent for 10 observatører pr. prøverom.


Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 


Form:  Mesterklasse

 

Ta med:  Noter til pianist


Om kursholder Eli Kristin Hanssveen: 

Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Nasjonaloperaens diva har vært fast ansatt solist ved Nasjonaloperaen siden 2010. De siste sesongene har inkludert roller som Violetta i La Traviata, Pamina i Tryllefløyten og Musetta i La Bohème. Hun imponerte i tittel­ rollene Madama Butterfly (Oscarsborgoperaen) og Lucia di Lammermoor (Operaen i Kristiansund). Eli Kristins engelskspråklige musikal­debut ble Desirée Armfeldt i Lidal Norths produksjon av A little night music. Hennes unike musikalske og sceniske talenter har skapt en helt spesiell karriere. Hun har mottatt en rekke priser og var den første til å motta Tom Wilhelmsens Opera­- og Ballettpris.

Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera.


Pianist Bjørge Verbaan:  Bjørge Verbaan er freelance pianist/kapellmester, utdannet ved NTNU i Trondheim. Han jobber bl.a for Complete Vocal Institute og Musikkteaterhøyskolen som repetitør. 

De siste par årene har han bl.a gjort Jesus Christ Superstar (Haugesund), Trollmannen frå Oz (Riksteatret), Syng liv i ditt liv (Konsertforestilling), Chess in concert (Lillestrøm), Da verden kom på skinner (Lillestrøm), og komponert musikken til Askepotts jul (Hovedscenen Latter).


Registreringsskjema