Sertifisering av instruktører

Vi behøver flere lærere i vårt kurssystem. Dette er et kursforløp hvor man lærer konkrete oppgaver i leire og pedagogikken bak. Det er skreddersydd for våre grunnteknikkurs,  som avholdes jevnlig på alle avdelinger. Kompendiet du lærer kan brukes i liv i leire verkstedene eller i offentlig virksomhet. Det kan ikke brukes i konkurrerende bedrifter. (ikke din egen heller- da bør du heller bli med i vårt nettverk!)

Liv i leires kurs er et populært kurs hvor man jobber intensivt med grunnteknikker og får kunnskap nok til å praktisere og jobbe selvstendig etter kurset. Etter kurset kan deltagerne bli medlem på et keramikkverksted. - de lærer rutiner og blir kjent i verkstedet. Og vi "oppdrar" dem i vårt system. Dsv når de starter vet vi hva de kan.

 Dette gir en mulighet til å jobbe som kursholder i liv i leires verksteder, hvor du lønnes ganske bra  og gir også konkrete øvelser du kan bruke som formingslærer i skolen for alle aldre.

Kurset dere lærer å holde er et fast opplegg som er lagt opp etter skoletimer med oppgaver som gir reel kompetanse til elevene.  

 

Man bør være pedagog og må ha deltatt på et av våre keramikkurs først-,

evt. ha relevant erfaring og være observatør på et kurs.

 

Kurset/sertifiseringen består av:

 

Tre dager hvor vi går igjennom grunnteknikk-øvelser/ kursinnholdet dere skal undervise i, og hele prosessen. Pedagogikken bak presenteres til hver øvelse- og hvordan disse skal praktisk gjennomføres/didaktikk.

 

Man får en læringsplan på forhånd som man må sette seg inn i før kurset. (Derfor må man ha vært med og sett kurset en gang først)

 

Etter opplæringen må man ha et praksisforløp via det å være assistent på kurs med en erfaren lærer.  Mellom ett og tre kurs - litt etter hvor mye erfaring den enkelte har. 

 

For sertifiseringen holder man sitt eget kurs og får kommentarer for videre arbeid av en erfaren instruktør. Vi søker å fortsette å utvikle kursholderne og forbedre kurset kontinuerlig, og har videre samlinger for å dele erfaringer.

 

Underveis i kurset må man på egenhånd praktisere teknikkene man har lært og øve seg/få erfaring i disse. Man må altså være tilknyttet/ha tilgang til et verksted.(Det kan være på en av våre avdelinger)

Det er få deltagere på hvert kurs som gjør at alle blir nøye fulgt opp og det er god tid til å spørre om det man behøver. 

 

Det er mulig betale ved å avholde kurs for liv i leire etter vanlige satser for instruktørbetaling.

 

Spørsmål rettes til Sissel Brevik: 98649967 og sissel@livileire.no

 

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon