Lær triksene - sett mat til musserende vin


Lær triksene – sett mat til musserende vin

8 viner – 4 retter

med vinekspert Cathinca Dege

Sjømagasinet Restaurant 7. mai


Den perfekte kombinasjonen med mat og musserende vin

Musserende vin blir mer og mer populært og er en meget god ledsager til mat, ikke bare som aperitiff. Sammen med vinekspert Cathinca Dege skal vi finne frem til de gode kombinasjonene mellom mat og musserende viner. Vi skal finne frem til de gode kombinasjonene som løfter måltid – hvor summen av mat og musserende vin blir tre. Eller det motsatte: et måltid hvor valget av vin til maten ikke fungerte i det hele tatt. Hva er det som gjør at enkelte typer viner passer bedre til enkelte typer mat?

Å finne vellykkede kombinasjoner mellom mat og vin er utfordrende. Med dagens store utvalg av vin er det lett å velge feil. Ved å lære noen av grunnprinsipper og spilleregler blir valget enklere.

Vinekspert Cathinca Dege, sammen med Tjuvholmen Sjømagasin og NVkF inviterer til denne spennende kvelden hvor vi fokuserer på mat som passer til musserende vin.


Kursinnhold

Foredrag om mat og musserende vin i kombinasjon - grunnprinsipper

Mat: 4 ulike retter med ulikt tilbehør, som tilsammen utgjør en stor hovedrett

Vin: 8 ulike viner, se viner under

Kurset passer for både nybegynnere og erfarne vinkjennere.


Dato: Mandag 7. mai 2018 kl. 17.00 – 19.30
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin, 
Tjuvholmen Allé 14, 0252 Oslo
Servering: 8 viner og 4 retter
Pris: Medlem NVkF kr. 1.095,-
Pris: Ikke-medlem kr 1.250,-
Påmelding: https://www.deltager.no/laer_triksene_-_sett_mat_til_musserende_vin_07052018

 

Kursinnhold

Sammen med vinlærer Cathinca Dege vil du disse kvelden selv erfare hvordan de ulike elementene i vin som syre, tannin, sødme og fylde fungerer sammen med mat. Innledningsvis vil du lære om vinens egenskaper og hva som påvirker valg av vin til mat. Deretter går vi over på det praktiske hvor vi tester fire ulike retter sammen med åtte ulike viner. Hver rett serveres med to ulike viner. Det kulinariske står de dyktige kokkene på Tjuvholmen Sjømagasin for.


Viner til smaking

Jeio Prosecco BrutProseccoItalia139,90
Von Buhl Riesling Brut 2015SektTyskland220,90
Pedregosa Reserva Clos Brut Nature 2013CavaSpania139,90
Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2015CremantFrankrike169,90
Leclerc Briant RosÈ BrutChampagneFrankrike399,90
Hattingley Valley Classic CuvÈe 2013Musserende VinEngland299,90
AndrÈ Jacquart Experience Premier Cru Blanc de Blancs BrutChampagneFrankrike354,90
Coessens Largillier Blanc de Noirs Brut 2013ChampagneFrankrike462,90



Cathinca Dege

Tidligere norgesmester i vinsmaking - sommelier, Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. Nå er hun hovedlærer på Beverage Academy (vinkelner utdannelse). I tillegg arbeider hun som foredragsholder, vinskribent og vinkonsulent. Hun har reist rundt i de fleste vinproduserende land og regioner i verden. Hun brenner for opplæring og formidling av vinfaget og deler villig på sin kunnskap.


Velkommen!





 

Registreringsskjema