Når omgivelsene fremmer fedme - Hva gjør vi?
7 av 10 nordmenn veier for mye. Nå er det på tide å sette overvekt, fedme og ikke-smittsomme sykdommer tydeligere på den politiske dagsordenen. Særlig må vi rette oppmerksomheten mot kommersielle drivkrefter som bombarderer oss med fristelser gjennom reklame og gode tilbud – døgnet rundt.
Kreftforeningen og Forbrukerrådet inviterer til seminar for å skape en felles forståelse for utfordringene vi står ovenfor, men også for å komme videre fra kunnskap til handling. Vi kan og vi vil, men hvordan skal vi få det til?
Velkommen!
Lett lunsj og mingling fra 12 - 12.30
Program
12.30
Velkommen
Anne Lise Ryel, generalsekretær Kreftforeningen og Inger Lise Blyverket, direktør Forbrukerrådet.
Childhood obesity: role of industry in shaping the food environment, policy development and public leadership
Tim Lobstein, policy director, World Obesity Federation
Overvekt og ikke-smittsomme sykdommer: strategier for tiltak i Norge
Effektive kostholdstiltak – hva er «best buys»?
Linda Granlund, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet
Rolleforståelse i kostholdsarbeidet - muligheter og begrensninger ved frivillighet og partnerskap
Runar Hollevik, konsernsjef NorgesGruppen
En menneskerettslig tilnærming til ernærings- og kostholdsarbeid – hva kan det bety?
Liv Elin Torheim, professor i samfunnsernæring ved OsloMet
Fra kunnskap til tiltak – hva må til?
Jøran Hjelmesæth, professor ved Universitetet i Oslo, leder av Nasjonalt råd for ernæring, leder for Senter for sykelig overvekt i helse Sør-Øst
Hvordan kan vi som samfunn løse utfordringene knyttet til kosthold, overvekt og fedme, og utforme politikk som sikrer sunne og helsefremmende matomgivelser.
Paneldebatt med relevante politikere
Avslutning og oppsummering
Moderator: Erik Aasheim
Møtet er gratis