GRIP DITT PUBLIKUM - syng på scenen med overbevisning

Ønsker du å bli tryggere på scenen?

Vil du finne din scenepersonlighet?


Da er dette kurset for deg!

I løpet av helgen vil du få redskaper for hvordan du kan synge mer uredd og uanstrengt på scenen, og med innlevelse og entusiasme. Å synge på scenen handler om å kommunisere med publikum. Men hvordan når du frem med budskapet? Hvordan griper du publikummet ditt? I løpet av kurset vil du bli bevisst på hvordan en gjennomtenkt «stage presence» kan forsterke din opptreden.

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakere:

”Tusen takk til Marianne, Guro og hele gruppen for en lærerik helg med påfyll på så mange nivåer! ❤️"

”Så kult å være med på dette. Det har vært så lærerikt! En glede å bli kjent med dere.”

”Tusen takk for to fantastiske dager😍Takk til Marianne, Guro og alle deltagerne for masse kunnskap og magiske øyeblikk❤️”

”Kjempeopplevelse, jeg følte meg 3 meter høy da vi var ferdige.“


Hva lærer du?

Hvordan ser du ut på scenen? Lukker du øynene? Hvor har du hendene? Det er ikke alltid så lett å se seg selv utenfra. Vi har alle våre vaner, og på kurset skal vi jobbe med bevisstgjøring av scenespråk og dialog rundt dette. I tillegg skal vi jobbe med tekstformidling, fokus og nervøsitet.

Omtrent halvparten av kurshelgen vil sentreres rundt de enkelte deltakerne, i et masterclass-format. Alle får én individuell sesjon foran gruppa begge dager, der formålet er å få konstruktive råd slik at du kan jobbe videre med sceneuttrykket ditt. I tillegg til din egen masterclass, kan du også lære svært mye av å se andre få undervisning. Til denne delen av kurset forbereder du en sang. Alle stilarter er like velkomne. Vi anbefaler at du tar med instrumental/karaoketrack eller liknende. Mikrofon, enkelt lydanlegg og piano finnes på stedet.

Vi har kun plass til et begrenset antall deltakere! Melder du deg på før 20. april er prisen 2450 kr. Etter dette stiger prisen til 2750 kr.

Kurset passer for deg som:

- Har noe sceneerfaring, og som ønsker å synge mer foran et publikum.

- Har mer sceneerfaring, og som ønsker inspirasjon og påfyll.


Om kursholderne

Marianne Pentha og Guro Høimyr holder dette kurset sammen for andre gang, etter oppfordringer og svært gode tilbakemeldinger. De har både studert sammen og sunget sammen på scenen. Vinteren 2019 var de dessuten dommere i den nye sangkonkurransen «All Together Now» på TVNorge.

Marianne Pentha har utdannelse fra blant annet musikal-og artistlinjen ved Bårdar Akademiet, og har de siste 12 årene levd av å synge. Hun begynte sin karriere som korist i et soulkollektiv ved navn The Groove experience, og derfra gikk ferden videre til store koristoppdrag for artister som Maria Haukaas Mittet, Noora Noor, Vinni, Jarle Bernhoft og Sivert Høyem, for å nevne noen. I tillegg har hun vært flittig brukt som korist både i TV- og studiosammenheng.

Men først og fremst er Marianne en vokalist som gjerne tar - og fyller - «center stage». Det virkelige løftet i hennes karriere kom med The Voice - Norges Beste Stemme (TV2 i 2012) hvor hun bergtok samtlige mentorer i tillegg til halve kongeriket med sin egen versjon av monsterhiten When love takes over. Senere har hun vært å se i Beat for Beat hele 3 ganger (2012, 2016, 2017) som vokalist i 3 uker for Sommeråpent på NRK1 (2016) og hun er for tiden travelt opptatt med varierte sangoppdrag, bandprosjekt og turneer. Marianne er med andre ord en vokalist som virkelig vet hva det er å stå på en scene, foran enten 20 eller 20 000 mennesker.

Guro Høimyr (vokalakademi.com) er autorisert pedagog i komplett sangteknikk (CVT), sanger og musikkterapeut. Hun har utdannelse fra Universitetet i Oslo, Norges musikkhøgskole og Complete Vocal Institute. I sitt daglige virke hjelper hun sangere med å overkomme utfordringer, uavhengig av sjanger. Hun er opptatt av at undervisningsrommet skal være et laboratorium, der ingenting er feil - og der det er rom for utforsking. Guro jobber med amatørsangere såvel som profesjonelle utøvere. Guro er grunnlegger av UNIK vokalakademi, og har jobbet som sangpedagog på Teaterhøgskolen (KHiO). I tillegg jobber hun med den prisbelønte skolerevyen på Elvebakken videregående skole, korledelse og egen sangutøving. Når hun står på scenen er hun først og fremst opptatt av å kommunisere budskap gjennom sang, og har mange nyttige verktøy å lære bort - fundert i skuespillerteknikk. 


Kursplan (med forbehold om små endringer)


Lørdag  kl. 10:00 - 16:00

  • Masterclass 1: Alle fremfører sin forberedte sang. Fremføringen filmes til bruk i fortsettelsen etter lunsj.
  • Om scenetilstedeværelse. Samtale og praktiske øvelser.
  • Lunsj
  • Fortsettelse masterclass 1: Tilbakemeldinger på morgenenes fremføringer.


Søndag  kl. 11:00 - 16:30

  • Tekstfortolkning og formidlingsteknikk
  • Prestasjonsforberedelse
  • Lunsj
  • Masterclass 2
  • Oppsummering

Enkel servering underveis

Praktisk informasjon
- Påmeldingen er bindende
- Aldersgrense 18 år


VELKOMMEN TIL KURS!

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon