Lær triksene - sett vin til fisk og skalldyr


Velkommen til bords! 

Du har garantert opplevd det. Et perfekt måltid hvor mat og vin løfter hverandre og en + en = tre.  Eller det motsatte: et måltid hvor valget av vin til maten ikke fungerte i det hele tatt. Hva er det som gjør at enkelte typer viner passer bedre til enkelte typer mat?

Å finne vellykkede kombinasjoner mellom maten og vinen kan være utfordrende. Med dagens store utvalg av vin er det lett å velge feil. Ved å lære noen grunnprinsipper og spilleregler blir valget enklere.

Vinekspert Cathinca Dege, sammen med Tjuvholmen Sjømagasin og NVkF inviterer til 2 lærerike kvelder hvor vi fokuserer på mat og vin i kombinasjon. Det første kurset omhandler vin til kjøtt, det neste tar for seg vin til fisk og skalldyr.

Sammen med vinlærer Cathinca Dege vil du disse kvelden selv erfare hvordan de ulike elementene i vin som syre, tannin, sødme og fylde fungerer sammen med mat. Innledningsvis vil du lære om vinens egenskaper og hva som påvirker valg av vin til mat. Deretter går vi over på det praktiske hvor vi tester tre ulike retter sammen med seks ulike viner. Hver rett serveres med to ulike viner. Det kulinariske står de dyktige kokkene på Tjuvholmen Sjømagasin for.


Cathinca Dege
Tidligere norgesmester i vinsmaking - sommelier, Cathinca Dege har lang erfaring fra både vin- og restaurantbransjen. Nå er hun hovedlærer på Beverage Academy (vinkelner utdannelse). I tillegg arbeider hun som foredragsholder, vinskribent og vinkonsulent. Hun har reist rundt i de fleste vinproduserende land og regioner i verden. Hun brenner for opplæring og formidling av vinfaget og deler villig på sin kunnskap.


Kursinnhold
Foredrag om mat og vin i kombinasjon - grunnprinsipper
Mat: 3 ulike retter med ulikt tilbehør. Tilsammen utgjør rettene en stor hovedrett
Vin: 6 ulike viner
Kurset passer for både nybegynnere og erfarne vinkjennere.Dato: Onsdag 31. januar kl. 17.00 – 19.30
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin, 
Tjuvholmen Allé 14, 0252 Oslo
Servering: 6 viner og 3 retter
Pris: Medlem NVkF kr. 695,-
Pris: Ikke-medlem kr 850,-
Påmelding: 
https://www.deltager.no/fisk_og_skalldyr_med_vin_31012018

 


Velkommen! 

Registreringsskjema