Faste-imiterende diett (kurs med oppstart 6. oktober 2020)

VINN GRATIS PLASS PÅ KURSET (Se innlegg 19. september på instagram: @lindsethernaering) 

Grunnet koronasituasjonen har vi plass til færre i kurslokalet enn vanlig. Vent derfor ikke for lenge med å melde deg på, da kurset kan bli fullt. 

Fasting Mimicking Diet (FMD) er en diett designet for å gi deg tilgang til fordelene med faste - med mindre mental belastning enn det som ofte følger med sann fasting. FMD - eller fasteimiterende diett på norsk - har blant annet en bestemt sammensetning av proteiner og totalt energiinnhold. 

Nå kan du være med på å teste ut slik faste, i tråd med den forskningen som har vært gjort. Anbefalt oppstart for fasten i denne kursrunden er en gang mellom kurskveld 1 og 2, men det er fullt mulig å starte senere enn dette. Kurset koster 1800,-. 

Kursinnhold (Påmelding nederst på siden):

Det er to kurskvelder på dette kurset. Den første er tirsdag den 6. oktober og den andre er onsdag 14. oktober

Kurskveld 1:

Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog ved Balderklinikken, forteller om hva fasteimiterende diett er og hvordan man kan bruke enten vanlig mat eller Prolon-produkter for å gjennomføre dietten. 

Silje Pedersen (bachelor i ernæring) forteller om hvordan du kan gjennomføre dietten med vanlige matvarer og gir deg en del praktiske tips. 

Du vil altså få valget mellom å gjennomføre dietten med vanlige matvarer (samt én pulverbasert matvare) som er vanlige i norsk kosthold, eller med spesialtilpassede produkter (Prolon). De fleste velger å gjennomføre dietten med vanlig mat. 

Om du ønsker kan du gjennomføre en såkalt Inbody-analyse hos oss. Den gir deg oversikt over hvor mye fettmasse, muskelmasse og så videre kroppen din består av. Dette er gratis for deg som kursdeltaker, og du vil få veid deg to ganger (første kurskveld samt etter for eksempel tre måneder)  (verdi 450 kr per gang). 

Kurset starter kl 17 og er ferdig kl 19. Kom kl 1630 om du ønsker å være sikker på at du får gjennomført Inbody-analysen før kurset. 

Kurskveld 2:

Kurskveld nummer to er onsdag 14. oktober kl 17 og varer i inntil 1,5 timer. Kurskvelden handler om hva og hvordan vi bør spise mellom fasteperiodene. Vi deler også erfaringer fra første fasterunde. Du er da fri til å spise hva du vil, men vi vil blant annet gi deg noen kostholdstips med hensyn til hva du kan gjøre videre for å ta vare på effektene av dietten på best mulig måte. 

Kurset finner sted på Balderklinikken, i Munchsgt 7 i Oslo. Henvend deg i resepsjonen for registrering. 

Trenger du å gjøre noe før kursdagen? 

Nei, ingen bestemte forberedelser er nødvendig. Du må imidlertid tenke igjennom om det passer din hverdag å være på en faste-imiterende diett. Dietten innebærer at du skal spise en helt bestemt mengde og type mat i fem dager, og det kan bety utfordringer sosialt og praktisk sett. Energimengden på dietten er omtrent 1/3 av det som er vanlig å spise for mennesker som er normalt aktive. Det oppleves ulikt fra person til person å spise klart mindre enn man pleier.  Om du har funnet det svært vanskelig å faste tidligere, kan det nok oppleves tøft også å gjennomføre delvis faste. For de aller fleste vil gjennomføringen av en slik diett innebære at det i det minste innimellom krever god motivasjon og god evne til å håndtere sultfølelse.  Samtidig kan du også oppleve at du føler deg bedre på noen måter også under selve dietten, og at det går langt bedre enn du tror. Tilbakemeldinger fra dem som har gjennomført kurset til nå er at sultfølelse var et klart mindre problem for de fleste enn ventet.

Du kan starte med dietten når du vil, men vi anbefaler at du starter sammen med de andre deltakerne en av de første dagene etter kurskvelden slik at du har kommet godt i gang med dietten når du kommer på kurskveld nummer to.

Ikke alle kan være med på kurset. Les her om hvem som ikke kan være med, samt få mer info om dietten. 

Påmelding er bindende. Det gis ikke refusjon av påmeldingsavgift (uansett årsak), men det er mulig å bli med på neste kurs uten avgift om du er forhindret fra å komme denne gangen. Dersom avbestilling skjer før 30. september vil du få tilbakebetalt 50 % av kursavgiften. Send da en e-post til post@balderklinikken.no. 

Det er begrenset antall plasser på kurset. Ved fulltegnet kurs kan du sende e-post til post@balderklinikken.no. Da kontakter vi deg når dato for neste kurs er satt. 

Om du ønsker time hos ernæringsveileder/ernæringsfysiolog eller lege etter kurset for tettere oppfølging/helsesjekk kan du bestille time (til vanlige takster) hos oss. 

Passer det ikke med stedbundet kurs? Vi vil mest sannsynlig sette opp et webinar en gang i november 2020. Mer informasjon kommer på balderklinikken.no og på @lindsethernaering på Instagram. 

Prolonproduktene koster omtrent 3200 per fasterunde, og er et alternativ for dem som ønsker å bruke mindre tid på kjøkkenet. 

Kan fasteimitasjon bremse aldring? (artikkel av Inge Lindseth i Aftenposten) 


 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Gjenta e-post
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
Jeg kan kontaktes om forhold som er relatert til fasteimiterende diett også etter at kurset er over (JA/NEI)
 *
Hvordan hørte du om kurset?
 *
Kampanjekode
 
 *