Faste-imiterende diett (juni kursrekke 2)

Fasting Mimicking Diet (FMD) er en diett designet for å gi deg tilgang til fordelene med faste - med mindre mental belastning enn det som ofte følger med sann fasting. FMD - eller fasteimiterende diett på norsk - har blant annet en bestemt sammensetning av proteiner og totalt energiinnhold. 

Nå kan du være med på å teste ut delvis faste, i tråd med den forskningen som har vært gjort. Anbefalt oppstart for fasten for denne kursrunden er fredag 22. juni, men det er fullt mulig å starte før eller senere enn dette. 

Kursinnhold (Påmelding nederst på siden):

Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog ved Balderklinikken, forteller om hva fasteimiterende diett er og hvordan man kan bruke enten Prolon-produkter eller vanlig mat for å gjennomføre dietten. 

Silje Pedersen (bachelor i ernæring) forteller om hvordan du kan gjennomføre dietten med vanlige matvarer og gir deg en del praktiske tips. 

Du vil altså få valget mellom å gjennomføre dietten med produkter (til en kostnad av omtrent 3200 kr eller med matvarer (samt én pulverbasert matvare) som er vanlige i norsk kosthold. Det er for tiden leveranseproblemer for Prolon grunnet stor etterspørsel. Per 17. juni  er Prolonproduktene forventet ankommet på Balderklinikken 21. juni (en dag før anbefalt første dag av fasten). 

Om du ønsker kan du gjennomføre en såkalt Inbody-analyse hos oss. Den gir deg oversikt over hvor mye fettmasse, muskelmasse og så videre kroppen din består av. Dette er gratis for deg som kursdeltaker (verdi 450 kr per gang). 

Kurset starter kl 17 og er ferdig kl 19. Kom kl 16 om du ønsker å være sikker på at du får gjennomført Inbody-analysen før kurset. 


Kurskveld nummer to er tirsdag 26. juni kl 17 og varer i inntil en time. Det blir også da mulighet for Inbody-analyse. (Måling nummer to fungerer både som indikator på hva som har skjedd med kroppssammensetningen siden oppstart diett og som et nytt utgangspunkt for eventuell senere analyse. Da dietten kun varer i fem dager per runde, og analysen også er noe påvirket av tidspunkt på døgnet, karbohydratlagre i kroppen mm, vil det være noe begrenset hva som kan legges i forskjellene i resultater fra før fasten til dag 5.) 

Kurset finner sted på Balderklinikken, i Munchsgt 7 i Oslo. Henvend deg i resepsjonen for registrering. 

Trenger du å gjøre noe før kursdagen? 

Nei, ingen bestemte forberedelser er nødvendig. Du må imidlertid tenke igjennom om det passer din hverdag å være på en faste-imiterende diett (delvis faste). Dietten innebærer at du skal spise en helt bestemt mengde og type mat i fem dager, og det kan bety utfordringer sosialt og praktisk sett. Energimengden på dietten er omtrent 1/3 av det som er vanlig å spise for mennesker som er normalt aktive. Det oppleves ulikt fra person til person å spise klart mindre enn man pleier.  Om du har funnet det svært vanskelig å faste tidligere, kan det nok oppleves tøft også å gjennomføre delvis faste. For de aller fleste vil gjennomføringen av en slik diett innebære at det i det minste innimellom krever god motivasjon og god evne til å håndtere sultfølelse.  Samtidig kan du også oppleve at du føler deg bedre på noen måter også under selve dietten.  

Du kan starte med dietten når du vil, men vi anbefaler at du starter sammen med de andre deltakerne fredagen etter kurskvelden slik at du er på siste dag av dietten på kurskveld nummer to. Kurskveld nummer to vil forberede deg på hva som skjer etter endt diett. Du er da fri til å spise hva du vil, men vi vil blant annet gi deg noen kostholdstips med hensyn til hva du kan gjøre videre for å ta vare på effektene av dietten på best mulig måte. 

Ikke alle kan være med på kurset. Les her om hvem som ikke kan være med, samt få mer info om dietten. 

Det er begrenset antall plasser på kurset. Ved fulltegnet kurs kan du sende e-post til post@balderklinikken.no. Da kontakter vi deg når dato for neste kurs er satt. 

Om du ønsker time hos ernæringsveileder/ernæringsfysiolog eller lege etter kurset for tettere oppfølging/helsesjekk kan du bestille time (til vanlige takster) hos oss. 

Påmelding er bindende. Det gis ikke refusjon av påmeldingsavgift (uansett årsak), men det er mulig å bli med på neste kurs uten avgift om du er forhindret fra å komme denne gangen. 

Dersom avbestilling skjer før 14. juni vil du få tilbakebetalt 50 % av kursavgiften. Send da en e-post til post@balderklinikken.no. 

Dersom kurset ikke har tilstrekkelig antall påmeldte per 15. juni vil kurset bli avlyst og du får tilbake hele kursavgiften. 


 

Registreringsskjema